Reac╚Ťia Laurei Codru╚Ťa Kovesi dup─â ce a fost votat─â procuror ╚Öef european

19 septembrie 2019
laura codruta kovesi 0 jpeg
Laura Codruta Kovesi va conduce Parchetul Europeanfoto: Inquam Photos

Laura Codru╚Ťa Kovesi a declarat c─â votul din Consiliul Uniunii Europene este un vot de ├«ncredere ╚Öi de sus╚Ťinere a unei societ─â╚Ťi care a luptat pentru statul d edrept. Fosta ╚Öef─â DNA a fost votat─â joi, 19 septembrie, pentru func╚Öia de procuror ╚Öef european.

Kovesi a spus, ├«ntr-o interven╚Ťie la Digi 24, c─â procedura nu a fost finalizat─â ╚Öi c─â nu a fost ast─âzi la Bruxelles, astfel ├«nc├ót nu ╚Ötie cum s-a votat ╚Öi nu poate confirma dac─â ambasadorul Rom├óniei la UE s-a pronun╚Ťat ├«n favoarea ei, la solicitarea pre╚Öedintelui Iohannis.

ÔÇŁAceast─â procedur─â nu este final─â, va trebui s─â fie oficializat─â. Cred c─â este o recunoa╚Ötere a activit─â╚Ťii ├«ntregului sistem de justi╚Ťie, ├Än egal─â m─âsur─â cred c─â este o reu╚Öit─â a tuturor rom├ónilor care ├«n ultimii ani au sus╚Ťinut lupta anticorup╚Ťie ╚Öi au ap─ârat statul de drept, ├«n special atunci c├ónd au fost momente mai dificile. Cred c─â acest vot, la fel ca cel din Parlamentul European, este un vot de ├«ncredere, de sus╚Ťinere a unei societ─â╚Ťi a unei societ─â╚Ťi care a sprijinit justi╚Ťia ╚Öi valorile europene ╚Öi f─âr─â ajutorul c─âreia nici eu nu a╚Ö fi reu╚Öit. Dac─â se va finaliza, sper s─â reprezinte pentru to╚Ťi procurorii un ├«ndemn s─â continue lupta anticorup╚ŤieÔÇŁ.

├Äntrebat─â cum comenteaz─â acuza╚Ťiile aduse de premier ╚Öi PSD, Kovesi a spus c─â ÔÇŁeste o zi prea frumoas─â pentru justi╚Ťia din Rom├ónia ca s─â intru ├«n dezbateri cu politicieni care ne atac─âÔÇŁ.

Laura Codru╚Ťa Kovesi va conduce Parchetul European

Laura Codru╚Ťa Kovesi a fost votat─â joi pentru func╚Ťia de procuror european ╚Öef ├«n Comitetul Reprezentan╚Ťilor Permanen╚Ťi ai guvernelor statelor membre pe l├óng─â Uniunea European─â (COREPER). Decizia a fost luat─â cu 17 voturi din 22. Potrivit unor surse Digi 24, reprezentantul Rom├óniei ├«n COREPER, Lumini╚Ťa Odobescu, ar fi votat pentru Kovesi ├«n ciuda mandatului dat de D─âncil─â.

Care este rolul Parchetului European

Parchetul European (EPPO), care se a┼čteapt─â s─â fie opera┼úional la sf├ór┼čitul anului 2020, va fi o institu┼úie independent─â ├«ns─ârcinat─â cu investigarea, urm─ârirea penal─â ┼či aducerea ├«n fa┼úa justi┼úiei a infrac┼úiunilor ├«mpotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corup┼úia sau frauda transfrontalier─â cu TVA de peste 10 milioane de euro.

P├ón─â ├«n acest moment, 22 de state membre s-au al─âturat Parchetului European. Cele cinci state care nu particip─â ├«nc─â (Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda ┼či Danemarca) se vor putea al─âtura ├«n orice moment.

Parchetul European va avea sediul central ├«n Luxemburg si va fi compus dintr-un procuror-┼čef ┼či un colegiu de procurori din toate ┼ú─ârile participante. Ace┼čtia vor coordona investiga┼úiile curente desf─â┼čurate de c─âtre procurorii delega┼úi ├«n fiecare stat participant.

Citește și:

Cine este iubitul Laurei Codru╚Ťa Kovesi. ┬źOmul la care ╚Ťin foarte mult ╚Öi cu care-mi ├«mpart via╚Ťa┬╗

Laura Codru┼úa Kovesi, dezv─âluiri din via┼úa ei privat─â: ┬źCel mai mare regret este c─â nu am copii┬╗

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
razvan si irina fodor
cub maria tonciu mama png
andreea tonciu png
andreea banica
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola maimutei 2 jpg
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg