Reacţia lui Raed Arafat după declaraţiile Oliviei Steer despre inexistenţa rujeolei

Ultima actualizare:

    foto: Adevărul
foto: Adevărul

Olivia Steer a intrat şi în gura lui Raed Arafat. Vedeta tv a publicat recent un mesaj controversat în care afirma că rujeola nu există, făcând referire la o decizie a Curţii Supreme din Germania, din 2017. Secretarul de Stat Raed Arafat a reacţionat imediat şi a menţionat că acea decizie nu se referă la existenţa sau nu a virusului, ci la un pariu.

Raed Arafat a calificat afirmaţiile recente ale Oliviei Steer privind inexistenţa rujeolei drept iresponsabile. Secretarul de Stat Raed Arafat a explicat că acea decizia Curţii Supeme din germania din 2017 a fost înţeleasă greşit de vedeta tv. Oficialul a menţionat că documentul nu se referă la existenţa sau nu a virusului, ci la un pariu pus de un antivaccinist prin care a promis că cine îi prezintă un singur articol ştiinţific care deţine dovezile asupra existenţei virusului rujeolei, acesta primeşte 100.000 euro.

simeon stalpnicul png

"Este cazul Bardens vs. Lanka, prin care Bardens a solicitat acestuia plata sumei întrucât el a înaintat 6 articole științifice care probează existența virusului rujeolei! Prima instanța a dat dreptate lui Bardens și a ordonat executarea plății sumei de 100.000 euro de către Lanka care a constestat decizia la o curte superioară. În cadrul curții supreme s-a stabilit că Lanka să nu plătească pentru că este dreptul lui să spună dacă probele înaintate de Bardens sunt satisfăcătoare exigențelor sale, însă Curtea Supremă Germană nu a zis niciodată că virsul nu există. Mai mult în cadrul procesului s-au folosit și argumente precum faptul că Bardens a prezentat 6 articole care în mod coroborat conțîn probele necesare asupra existenței virusului rujeolei iar Lanka a explicat că el a cerut un singur articol care să conțînă toate dovezile, acesta fiind un joc de cuvinte cu dublu înțeles în limba Germană", a notat secretarul de stat, care a subliniat că o astfel de manipulare poate costa vieţi inocente şi poate induce părinţii în eroare. 

"Nu sunt fan al producătorilor de medicamente însă nici nu putem nega că unele medicamente sunt vitale când sunt folosite corect și la momentul potrivit pentru motivul potrivit. Vaccinarea a salvat sute de mii, dacă nu chiar milioane de vieți, începând cu secolul trecut, această a făcut posibilă prevenirea unor boli extrem de grave precum poliomielita care încă vedem efectele ei asupra persoanelor care au suferit de această boală cumplită în copilărie. Acum în anul 2018 se încearcă convingerea părinților că vaccinarea nu este necesară, că este periculoasă și că virusul rujeolei nu există. În concluzie, va rog informați-va corect din surse abilitate dacă aveți dubii asupra vaccinării. Vorbiți cu medicii să va explice despre ce este vorba și de ce trebuie vaccinat un copil la timp. Nu mai ascultați poveștile personale care sunt construite pe cazuri medicale care nu au de a face cu efectul vaccinării", a mai spus Raed Arafat. 

Campania anti-vaccinare a Oliviei Steer vine în contradicţie cu datele oficiale, care arată o creştere a numărului de cazuri de rujeolă. În România s-au înregistrat până la data de 4 mai 12.799, dintre care 52 de decese. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net