Reacția Reginei Maria când a aflat că e dorită de un soldat: „Nu mă pofti...”

simeon stalpnicul png
Regina Maria a luat o decizie admirabilă când a aflat că e dorită de un soldat din garda regalăFoto: Adevărul

Părintele Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanți duhovnici ai Ortodoxiei și supranumit „Patriarhul Dobrogei”, este cunoscut pentru sfaturile înțelepte oferite tinerilor care urmează să se căsătorească. Într-o lucrare, părintele a povestit o anecdotă din viața Reginei Maria, care a reacționat admirabil când a aflat că era dorită de un soldat.

Potrivit Adevărul.ro, părintele Arsenie Papacioc a povestit într-un interviu pentru doxologia.ro că femeia „nu trebuie luată în căsătorie numai pentru satisfacția aceasta strict omenească. Dumnezeu așa a hotărât să se placă unul pe celălalt, dar scopul este altul”.

În cazul divorțurilor, „Patriarhul Dobrogei” are o atitudine categorică și este de părere că în momentul în care se ajunge în acest stadiu, ambii parteneri au greșit, vina nu aparține doar unuia, altfel nu s-ar fi ajuns la despărțire: “În cazul divorţurilor, oamenii au greşit când s-au căsătorit. Dar Biserica acceptă divorţul ca să nu se strice armonia în viaţă. Ca să se evite desfrânarea, Biserica a îngăduit căsătoria a doua şi a treia. Dacă s-a măritat în grabă, pentru că băiatul are cravată frumoasă, pentru că are marcă de maşină nu ştiu de care… Tinerii să nu se grăbească la o căsătorie numaidecât din motive materiale. Văd că mai mult femeile sunt înşelate de bărbaţi."

Părintele a dat exemplul Reginei Maria a României, care s-a întâmplat să afle că este dorită de un soldat din garda regală, iar reacția ei a fost una admirabilă:

"La Casa Regală, atunci când trăia Regina Maria, s-a întâmplat că un soldat din gardă a poftit la frumuseţea ei. N-a avut de lucru şi-i mărturiseşte acest gând şi prietenului său tot din gardă. Acesta se duce şi-l spune reginei. Atunci regina l-a chemat şi l-a întrebat:

‒ Ai nevastă?

‒ Am, să trăiţi, Majestate! Atunci regina i-a poruncit majordomului:

‒ Adu două pahare cu apă!

Vine majordomul cu paharele şi le pune pe masă. Şi regina îi spune soldatului respectiv:

‒ Uită-te bine la aceste două pahare. Cum e paharul acesta, la fel e şi celălalt! Cum e nevasta ta, aşa sunt şi eu! Nu mă pofti, că nu-ţi dau nimic în plus faţă de nevasta ta!

‒ Să trăiţi Majestate!

Deci, frumuseţea este la acea femeie pe care o iubeşte bărbatul, cu care s-a cununat. O altă femeie care-l încântă nu-i dă nimic în plus din punct de vedere fiziologic faţă de ce-i oferă soţia lui. Doar că este altă inimă, altă educaţie, alt angajament, altă prezenţă… Femeia toate aceste daruri frumoase le risipeşte atunci când ia de bărbat un soţ nătâng. Când aflu că şi-a bătut soţia mă supăr foarte rău…”, spunea părintele  în lucrarea “Părintele Arsenie Papacioc, Despre armonia căsătoriei”, ediţie îngrijită de Ieromonah Benedict Stancu, Editura Elena, Constanţa, 2013, potrivit sursei citate.

Părintele Arsenie Papacioc a dus o viață plină de greutăți, fiind unul dintre preoții care au pătimit pentru credința lor în închisorile comuniste. Timp de aproape o sută de ani, părintele a încercat să fie aproape de cei din jur și să trăiască în slujba lor, oferind exemple de înțelpciune. A încetat din viață la 19 iulie 2011, cu o lună înainte de a împlini 98 de ani. 

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
gabriela cristea
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
cub bianca dragusanu png
produse alimente jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
FotoJet (1) jpg
iulia albu
Antony Blinken FOTO EPA EFE jpg
Mugur Isărescu - conferinţă de presă sediul BNR - 6 iul 2022 / FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
Mai multe explozii au avut loc la conductele Nord Stream jpg
meghan markle printul harry onu4 jpg
Vimlesh Sonkar a murit anul trecut, dar familia i a ținut cadavrul în casă timp de un an și jumătate jpg
Uniunea Europeană FOTO via News
produse alimente jpeg
FotoJet (1) jpg