Reacţia WizzAir, după ce 181 de pasageri au fost blocaţi 20 de ore pe aeroport în Belgia

Compania WizzAir, care opera zborul din Belgia în România, a declarat că motivul întâzierii de peste 20 de ore a fost vremea proastă din Cluj Napoca şi că pasagerii au primit cazare, programare pe un zbor alternativ şi rambursarea banilor pe bilet.

"Zborul Wizz Air W6 3352 de la Bruxelles Charleroi la Cluj-Napoca din 19 decembrie a suferit o întârziere semnificativă din cauza sosirii întârziate a aeronavei de pe zborul anterior, cauzată de condiţiile meteorologice nefavorabile din Cluj-Napoca. Zborul W6 3352 a fost operat de la Aeroportul Liege şi a decolat pe 20 decembrie la 11:28, ora locală”, au afirmat reprezentanţii Wizz Air, potrivit adevarul.ro.

Potrivit lor, situaţia creată este rezultatul condiţiilor meteo de pe anumite aeroporturi din România, care afectează operaţiunile în ultimele zile. „Wizz Air a iniţiat acţiuni specifice situaţiilor excepţionale şi depune toate eforturile pentru ca pasagerii să fie informaţi şi să primească actualizări cu privire la evoluţia situaţiei. Condiţiile meteorologice sunt în afara controlului companiei, iar Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi, dar siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră”, afirmă Wizz Air.

Potrivit companiei, „pasagerii afectaţi au fost informaţi şi li s-a oferit cazare la hotel, programarea pe un zbor alternativ în funcţie de disponibilitate, rambursarea totală a sumei achitate pentru bilet sau rambursarea în proporţie de 120% sub formă de credit pentru rezervări viitoare”.

De asemenea, Wizz Air susţine că pasagerii primesc informaţii despre drepturile pe care le au pe un document tipărit, dar şi pe adresa de e-mail pe care au furnizat-o în timpul rezervării. În documentul furnizat, dar şi în e-mailul primit, pasagerii pot regăsi un număr de telefon (diferit faţă de cel obişnuit de relaţii clienţi de pe site-ul wizzair.com) unde pot apela pentru asistenţă.

Peste 180 de oameni au fost blocaţi de joi până vineri pe aeroportul din Liege, duoă ce zborul lor a fost anulat. Printre ei s-a aflat şi Laura Codruţa Kovesi, care a declarat, la sosirea în România, că pasagerii nu au fost informaţi privind anularea zborului şi că va depune plângere pentru despăgubiri. 

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
chei locuinta
infidelitate jpeg
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax