Recordurile noului Guvern. Totul despre pasiunile, averea și cariera miniștrilor lui Orban

Ultima actualizare:

    În şedinţa de guvern a fost  invitat preşedintele Klaus Iohannis
În şedinţa de guvern a fost invitat preşedintele Klaus Iohannis

Sunt la început de drum în ceea ce priveşte guvernarea României, dar au în spate o experienţă bogată în domeniile pe care le vor coordona. Membrii guvernului condus de Ludovic Orban se pot lăuda cu CV-uri extrem de interesante, proprietăţi de invidiat, colecţii de medalii şi diplome, ba chiar cu recorduri internaţionale. Click! vă spune la ce capitol sunt „campioni” noii locatari de la Palatul Victoria.

Victor Costache a realizat un record mondial

Chirurgul cardiovascular Victor Costache (45 de ani) a lăsat deoparte bisturiul pentru a veni la conducerea Ministerului Sănătăţii. Medicul din Sibiu este autorul mai multor intervenţii chirurgicale în premieră. Una dintre acestea a fost atestată ca record mondial pentru prima operaţie complexă de disecţie de aortă tratată endovascular. 

Nicolae Ciucă a primit 21 de medalii

Nicolae Ciucă (52 de ani), noul ministru al Apărării, ştie cu adevărat ce înseamnă armata, frontul şi lupta. A participat la numeroase misiuni militare în zone periculoase precum Irak, Afganistan sau Bosnia, a fost comandantul Batalionului ”Scorpionii Roşii” şi singurul general român care a condus personal o misiune de luptă (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak) după al Doilea Război Mondial. În aceste condiţii, nu e de mirare că a fost recompensat cu 21 de medalii.

Ion Ștefan are cea mai spaţioasă casă

Noul şef de la Ministerul Dezvoltării, Ion Ştefan (50 de ani) este „campion” la capitolul proprietăţi. Potrivit declaraţiei de avere, deţine trei terenuri intravilane în Vrancea şi două agricole. Are şi două case: una de 130 mp, într-o comună din Iaşi, şi una uriaşă, de 910 mp, în Focşani. ”Eu sunt primul care spune că este o casă mare şi nu o recomand nici tinerilor, nici celor care doresc să îşi facă o casă acum. E greu să ajungi dintr-o parte în alta, dacă uiţi telefonul la parter ai o problemă ”, declara Ion Ştefan, potrivit Ziarului de Vrancea.

Virgil Popescu este norocos la moşteniri

Noul ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu (51 de ani), poate fi considerat cel mai norocos în materie de moşteniri. Conform declaraţiei sale de avere, deputatul  deţine multe proprietetăţi, multe dintre ele fiind din moşteniri şi partaj succesoral: şase terenuri intravilane în Drobeta Turnu Severin şi într-un sat din Mehedinţi, trei terenuri forestiere şi 7 terenuri agricole. Mai are şi două case (una de locuit şi una de vacanţă) şi două apartamente.

Costel Alexa este cel mai tânăr ministru

Costel Alexa, care conduce Ministerul Mediului, se poate lăuda că este cel mai tânăr ministru: 36 de ani. Nu este însă deloc „străin” de politică, fiind deja la al doilea mandat de deputat. Tânărul politician, doctor în climatologie şi meteorologie, a fost şi foarte activ: a iniţiat 77 de propuneri legislative, dintre care 18 au fost promulgate legi.

Monica Anisie este o profesoară dedicată

Pentru Monica Anisie (46 de ani), noul ministru al Educaţiei, nimic nu se poate compara cu munca de la catedră. Profesoară de Limba şi literatura română la Colegiul ”Tudor Vianu” din Bucureşti, ea a ocupat în ultimii ani mai multe funcţii în Ministerul Educaţiei şi la Cotroceni, însă nu şi-a neglijat orele de la şcoală şi a mers de fiecare dată atunci când avea cursuri. Acum spune că se va dedica exclusiv tinerilor.

Ludovic Orban: «Aştept să fac febră musculară de la semnat demiteri»

Ludovic Orban este hotărât să facă şi treabă, şi curăţenie în aparatul de stat. Premierul s-a supărat când s-a întors, marţi seară, în jurul orei 21.30, la Palatul Victoria şi nu a găsit pe nimeni, el avertizând că atât timp cât ministrul sau premierul munceşte, funcţionarii trebuie să fie la serviciu. Orban le-a spus miniştrilor că trebuie să reorganizeze instituţiile, să schimbe ritmul de lucru, iar cei care nu muncesc să plece. “Deja am început să semnez decizii şi aştept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere din funcţie pentru secretari de stat, consilieri de stat şi alte categorii de funcţii care depind de ministru şi de premier”, a afirmat Orban.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net