Regele ur╚Öilor din Rom├ónia, ucis de prin╚Ťul de Liechtenstein ├«ntr-o arie protejat─â

ursul arthur png
Ursul Arthur, ├«n v├órst─â de 17 ani, a fost ucis de prin╚Ťul Emanuel de Liechtenstein foto: Agent Green

Asocia╚Ťia ÔÇ×Agent GreenÔÇŁ a prezentat date ╚Öi documente din care reiese c─â prin╚Ťul Emanuel de Liechtenstein a v├ónat unul dintre cei mai cunoscu╚Ťi ur╚Öi din p─âdurile rom├óne╚Öti. El s-a folosit de o derogare oferit─â de Ministerul Mediului pentru uciderea altui exemplar, transmite Europalibera.org.

Organiza╚Ťiile Agent Green din Rom├ónia ╚Öi VGT din Austria condamn─â, printr-un comunicat de pres─â, uciderea ursului brun Arthur de c─âtre prin╚Ťul Emanuel de Liechtenstein. Acesta a fost ├«n Rom├ónia ├«n luna martie pentru a ├«mpu╚Öca un urs, la o partid─â de v├ón─âtoare pentru trofee.┬áUrsul uria╚Ö Arthur a fost ├«mpu╚Öcat de prin╚Ť ├«n localitatea Ojdula, ├«n jude╚Ťul Covasna, ├«ntr-o arie natural─â protejat─â.

Prin╚Ťul s-a folosit de o derogare, v├ón─âtoarea de ur╚Öi fiind ilegal─â ├«n Rom├ónia,┬áderogare oferit─â de Ministerul Mediului c─âtre Asocia╚Ťia de V├ón─âtoare Botos┬ápentru a fi ucis─â o ursoaic─â ce ataca oamenii. Acesta nu a ucis ├«ns─â ursoaica, ci l-a ucis pe Arhur. Acest exemplar era considerat regele ur╚Öilor din Rom├ónia, datorit─â dimensiunilor ╚Öi posturii impozante.

P├ón─â ├«n acest moment, reprezentan╚Ťii Ministerului Mediului nu au oferit date despre aceast─â derogare ╚Öi nici un r─âspuns limpede ├«n privin╚Ťa incidentului.

Prin╚Ťul avea derogare pentru a ucide o ursoaic─â violent─â

Prin╚Ťul Emanuel de Liechtenstein, rezident ├«n Riegersburg, localitate situat─â ├«n regiunea austriac─â Stiria, a primit aprobare s─â v├óneze un urs prin derogarea oferit─â de Ministerul Mediului din Rom├ónia, dar aceast─â derogare privea eliminarea┬áunei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, jude╚Ťul Covasna. Principatul Liechtenstein este o monarhie constitu╚Ťional─â cu rang de principat, condus de principe. Liechtenstein se ├«nvecineaz─â cu Elve╚Ťia la vest ╚Öi la sud ╚Öi cu Austria ╚Öi are o suprafa╚Ť─â pu╚Ťin mai mare de 160 de kilometri p─âtra╚Ťi ╚Öi o popula╚Ťie de circa 37.000 de locuitori.

De╚Öi inclusiv solu╚Ťia la ursoaica violent─â ar fi putut fi alta, ├«n realitate, prin╚Ťul nu a omor├ót ursul problem─â, ci┬áun mascul cu totul deosebit care tr─âia ├«n ad├óncul p─âdurii ╚Öi care nu venise niciodat─â ├«n apropierea localit─â╚Ťilor,┬áanun╚Ť─â reprezentan╚Ťii Agent Green.

Citește și:

Posibil masacru ├«n p─âdurile Rom├óniei: vor fi ├«mpu┼čca┼úi 552 de ur┼či ┼či 657 de lupi?

Margherita jpg
1 bruce willis jpg jpeg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image png
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg