Reguli noi pentru viza de flotant. Solicitantul trebuie s─â locuiasc─â mai mult de 15 zile la adresa secundar─â

7 septembrie 2020
image
MAI a anun╚Ťat noile reguli pentru ob╚Ťinerea vizei de flotantfoto: arhiva Click!

Ministerul Afacerilor Interne a anun┼úat, luni, noi m─âsuri pentru acordarea vizei de flotant, care au intrat deja ├«n vigoare. Solicitantul trebuie s─â locuiasc─â mai mult de 15 zile la adresa secundar─â, trebuie declarat motivul stabilirii re┼čedin┼úei ┼či, dac─â sunt mai multe cereri la aceea┼či adres─â, se fac verific─âri.

Dac─â ├«n urma verific─ârilor se constat─â c─â persoana respectiv─â nu locuie┼čte efectiv la adresa declarat─â, solicitarea de re┼čedin┼ú─â se respinge.

ÔÇŁDirec┼úia de Eviden┼ú─â a Persoanelor ┼či Administrarea Bazelor de Date a introdus noi m─âsuri de verificare suplimentar─â pentru adresele unde se constat─â un num─âr mai mare de cereri pentru stabilirea re┼čedin┼úei. Acestea au fost transmise ┼či c─âtre Serviciile de Eviden┼ú─â a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate. Astfel, ├«n toate situa┼úiile ├«n care se ├«nregistreaz─â cereri pentru stabilirea re┼čedin┼úei, solicitantul va declara pe propria r─âspundere c─â locuie┼čte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuin┼úa secundar─â. Declara┼úia va fi consemnat─â pe cerere, ├«n fa┼úa func┼úionarului de eviden┼ú─â a persoanelorÔÇŁ, a transmis, luni, purt─âtorul de cuv├ónt al MAI, Monica Dajbog, citat de News.ro.

Poli╚Ťi╚Ötii vor face verific─âri

Solicitantul va declara pe propria r─âspundere scopul/motivul stabilirii re┼čedin┼úei.

De asemenea, declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor.

ÔÇŁ├Än practic─â, la primirea cererilor pentru stabilirea re┼čedin┼úei, la nivelul serviciului public comunitar local de eviden┼ú─â a persoanelor se vor efectua urm─âtoarele activit─â┼úi:

├Än situa┼úia ├«n care, din verific─ârile efectuate de c─âtre poli┼úi┼čti rezult─â faptul c─â persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarat─â, cererile lor vor fi respinseÔÇŁ, a mai anun┼úat Dajbog.

Citește și:

Alegeri locale 2020. A început campania electorală. Ce trebuie să știe orice român cu drept de vot

Ce se întâmplă dacă sunt mai multe solicitări pentru aceeași adresă

Aceste verific─âri vor fi dispuse ┼či ├«n situa┼úia ├«n care se ├«nregistreaz─â un num─âr mare de solicit─âri la aceea┼či adres─â/adrese distincte.

ÔÇŁPractic, se vor avea ├«n vedere ┼či cazurile ├«n care cererile  s-au depus, succesiv, la intervale relativ scurte de timp, pentru aceea┼či adres─â.  Prin ┬źnum─âr mare de solicit─âri┬╗ se ├«n┼úelege un num─âr care dep─â┼če┼čte media zilnic─â, s─âpt─âm├ónal─â sau lunar─â. Prin aceste m─âsuri se pot monitoriza ├«ndeplinirea condi┼úiilor necesare pentru acordarea vizelor de re┼čedin┼úa pentru cet─â┼úenii cu drept de vot ┼či verificarea legalit─â┼úii acestora, ├«n cazul constat─ârii unei evolu┼úii semnificative a num─ârului de persoane care ├«┼či stabilesc re┼čedin┼úa intr-o anumit─â circumscrip┼úie electoral─âÔÇŁ, a transmis purt─âtorul de cuv├ónt al MAI.

Dajbog a precizat c─â aceste demersuri se circumscriu Planului General de M─âsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru buna desf─â┼čurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

ÔÇŁMinisterul Afacerilor Interne va lua toate m─âsurile din competen┼ú─â pentru desf─â┼čurarea unui proces electoral corect, legal ┼či echidistant fa┼ú─â de to┼úi competitorii politiciÔÇŁ, a mai declarat Dajbog.

Citește și:

Ia viza de flotant, neamule! Costă până la 300 de euro

survivor2 png
carla s dreams bobonete 2 PNG
iumor jpg
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
alexandra stan sexy png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
protest cannes 2022 FOTO EPA EFE (4) jpg
Miron Mitrea FOTO Eduard Enea
cehia carantina jpeg
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg