«Renunţ la Zambilica pentru 1.500 de euro»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu au mai avut răbdare. S-au aşezat la coadă încă de vineri. Au jucat table, au făcut grătare, s-au certat, până ieri, când a început Programul "Rabla". După 30 de minute, s-au terminat tichetele în valoare de 6.500 lei, circa 1.500 de euro.

S-au mai aşezat de două ori la coadă, în luna aprilie şi în luna mai, crezând că vor fi primii care obţin tichetele de casare, de trei ori mai puţine decât anul trecut. Iată, că abia ieri a început practic să se primească hârburile la firmele de fier vechi validate. "Am venit de vineri seară. Am ajuns când erau deja opt maşini în faţa mea, majoritatea Dacii foarte vechi. Şi eu am una, o cheamă «Zambilica». E din 1987 şi şi-a făcut pe deplin datoria. M-a dus la munte şi la mare, a cărat de toate. Are 100.000 de km la bord. Acum, am zis să iau pe ea 6.500 lei, cu care băiatul meu să cumpere o maşină nouă, tot românească. De vineri până luni, am jucat table, am făcut grătare, ne-am mai şi certat. Ca să treacă mai repede timpul", ne-a povestit Gheorghe Pascu, un pensionar bucureştean.

La ora 7.00, s-au deschis porţile de la REMAT-ul din Berceni. Cineva a anunţat că le-au fost repartizate doar 55 de tichete de casare. La coadă erau cel puţin 200 de hârburi, aduse mai mult împinse. Au aşteptat în zadar să fie primite mai multe maşini. În toată ţara, sunt doar 17.000 de tichete de casare pentru persoane fizice şi 3.000 pentru instituţii. Cele mai multe tichete, 549, au fost distribuite în Bucureşti, iar cele mai puţine, 36, în judeţul Călăraşi, în funcţie de numărul de hârburi mai vechi de 10 ani recenzate în judeţ. Şi în ţară situaţia este la fel: au stat la coadă cu zile înaintea începerii Programului, iar tichetele de casare s-au terminat în câteva zeci de minute.

Administraţia Fondului de Mediu (AFM) a anunţat că, în situaţia în care colectorii epuizează stocul de tichete primit iniţial, pot depune o cerere de suplimentare la AFM şi pot obţine cel mult 200 de tichete la fiecare cerere. Distribuirea tichetelor solicitate se face din stocul disponibil la nivel naţional pentru persoanele fizice, până la epuizarea acestuia. Mulţi din cei care au fost ieri să casaze maşinile vor încerca să vândă tichetele, dar nu o pot face către instituţii sau firme.

La REMAT Berceni, s-a format coadă de hârburi încă de vineri

simeon stalpnicul png

Click!spune

Au fost emise 20.000 de tichete: 17.000 pentru persoane fizice şi 3.000 pentru persoane juridice.

Se va utiliza un singur tichet valoric de 6.500 de lei pentru achiziţionarea unei maşini noi.

La prima de casare se poate adăuga un eco-bonus de 500 de lei, dar nu mai mult de două eco-bonusuri cumulate, pentru maşini noi Euro 6, hibrid şi ecologice.

De la obţinerea certificatului de distrugere, de radiere, tichetul va fi valabil maximum 10 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net