Respect! Mii de militari au sărit în ajutorul sinistraţilor

Ultima actualizare:
1 militari
1 militari

În toate acele localităţi unde sunt bătrâni neajutoraţi în casele acoperite de nămeţi au ajuns militarii. Dau la lopată, deszăpezesc curţile şi drumurile, împart mâncare şi apă. În zonele cele mai afectate de viscole sunt acum 1.300 de militari şi 136 de vehicule utilate pentru iarnă grea.

În judeţul Galaţi, la Lupele, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată continuă să evacueze persoane care au nevoie de ajutor, iar la Pechea transportă şi se distribuie cetăţenilor alimente de strictă necesitate.

 

2 militari
2 militari

În judeţul Brăila, La Făurei, şi în judeţul Buzău, pe DN 22 Râmnicu-Sărat – Brăila, continuă misiunile de deszăpezire.

4 militari
4 militari

În judeţul Vâlcea, continuă acţiunile de deszăpezire a DJ 678 pe sectoarele Budeşti-Galicea-Olanu-Drăgoeşti şi Galicea-Stoileşti.


    4 militari
4 militari

 Mircea Duşa, ministrul apărării naţionale, l-a desemnat pe şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Nicolae Ciucă, să coordoneze toate misiunile de ajutorare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate în zonele afectate de ninsori abundente şi viscol.

De la începutul perioadei cu ninsori abundente, Ministerul Apărării Naţionale a executat, la solicitările autorităţilor locale, 64 de misiuni, cu circa 1300 de militari şi 136 mijloace tehnice.

În cursul nopţii, militarii Batalionului 3 Geniu au intervenit pentru salvarea unei persoane vârstnice, cu afecţiuni medicale, din satul Gecia, judeţul Buzău. Aceasta a fost preluată cu un autovehicul militar pe şenile de la o autosanitară ISU blocată în zăpadă şi transportată la o salvare SMURD.

Tot azi-noapte, militari ai Forţelor Navale şi Diviziei 2 Infanterie au salvat 20 de persoane care se aflau într-un microbuz înzăpezit între localităţile Gura Dobrogei şi Mihai Viteazu, judeţul Constanţa, pe care le-au transportat, împreună cu alte persoane sinistrate din localităţile Lumina şi Cogealac, la sediul primăriilor de pe traseu.

Pe DN 22, între Constanţa, Lumina şi Tariverde, continuă acţiunea de salvare a vieţilor persoanelor aflate în autovehiculele blocate pe şosea.

În localităţile Vâlcele şi Brădeanu, din judeţul Buzău, şi în municipiul Brăila, militarii transportă şi distribuie alimente persoanelor aflate în dificultate, iar la Boboc, judeţul Buzău, continuă deszăpezirea locuinţelor populaţiei.

Acţiunile de deszăpezire se desfăşoară, în prezent, în judeţul Buzău - în oraşele Buzău şi Râmnicu-Sărat, dar şi pe comunicaţia Râmnicu-Sărat – Brăila, în judeţul Brăila – în localităţile Făurei şi Scorţaru Nou, şi în judeţul Vâlcea – în localităţile Glăvile, Budeşti, Galicea, Olanu, Drăgoeşti şi Stoileşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cometa secolului   Foto x Michael Jager 2 jfif
studenti discutie tinerie calculatoare shutterstock 513694219 jpg
gustari calorii jpg
Kate Middleton cu Prințul George și Charlotte  foto   Profimedia jpg
Mr Beast si echipa jpg
alimente nesanatoase shutterstock 2195235627 jpg
4 actu ninge la suceava jpeg
Casa nationala de pensii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net