Rezultate Bacalaureat 2016 / Singurul elev buzoian cu 10 la BAC merge la Oxford

image
Singurul absolvent din Buzău care a luat 10 la BAC pleacă în AngliaFoto: Arhiva Click!

Robert Mihai Neagu este singurul elev din Buzău care a obținut media 10 la Bacalaureat 2016. Deși a avut de trecut probe grele, precum matematica sau fizica, adolescentul s-a mobilizat foarte bine și a reușit o adevărată performanță.

Așa cum ne-am obișnuit, mulți tineri promițători aleg calea străinătății imediat după ce termină cu "examenul maturității". Asta are de gând și buzoianul Robert Mihai Neagu, care a stat de vorbă cu cei de la news.ro și le-a povestit despre cum au decurs probele pentru el și despre ceea ce alege mai departe. Universitatea Oxford este prestigioasa unitatea de învățământ superior unde băiatul a fost admis încă de la începutul anului, singura condiție fiind aceea de a obține minimum media 9 la BAC.

”Să fiu sincer nu este un examen deosebit de greu dacă ai un minimum de cunoştinţe. De luat, nici nu se pune problema. Este dificil să obţii note foarte mari şi din pricina stresului, pentru că este o săptămână destul de încărcată, chiar o lună, cu perioada de pregătire. Apoi, mai este româna, la care este foarte subiectivă corectarea şi nu prea poţi să te apreciezi cu exactitate. La matematică nu a fost nevoie decât să recapitulez pentru că aveam cunoştinţe destul de solide, la fizică aveam o bază bună zic eu si am recapitulat, iar la română am învăţat că asta este. Acum eu ştiam ce am făcut la mate şi fizică erau baremele îţi puteai face o idee, dar la română eram mulţumit de ceea ce am făcut, dar nu bănuiam că iau 10. Eu am ales să merg la Oxford pentru că vreau să mă autodepăseşc. Ce voi face după nu ştiu. Merg acolo studiez şi apoi o să văd dacă rămân mai departe sau mă întorc în ţară ”, a spus Robert Mihai Neagu, după ce a văzut media cu care a promovat.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
cub bianca dragusanu png
image png
Tora Vasilescu
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
gabriela cristea
FotoJet (1) jpg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
image
image
image
image
Uniunea Europeană FOTO via News
produse alimente jpeg
FotoJet (1) jpg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
parlament jpeg