România a depășit 10 milioane de doze de vaccin administrate


    Personalul medical a fost primul vaccinat împotriva Coovid-19
Personalul medical a fost primul vaccinat împotriva Coovid-19

În nouă luni de la debutul campaniei de vaccinare, România a înregistrat 10 milioane de doze de vaccin administrate. Pragul s-a depășit pe 23 septembrie.

Ieri, 23 septembrie, țara noastră am depășit pragul de 10 milioane de doze administrate în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19.

Peste 5,2 milioane de români sunt vaccinați cu secma completă.

La nivel global au fost administrate peste 6 miliarde de doze de vaccin.

”Mulțumiri personalului  vaccinator pentru efortul susținut, autorităților implicate și persoanelor care au ales să aibă încredere în știință și beneficiile vaccinării. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva Covid-19”, atrag atenția autoritățile medicale.

Prin vaccinare se reduce riscul de infectare, riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare, dar și cel de deces.

Cu cât procentul de persoane vaccinate este mai mare cu atât numărul de cazuri și rata de infecție scad, oferind timp suficient sistemului medical pentru tratarea persoanelor infectate.

Varianta Delta: o persoană infectată transmite virusul la încă opt

Varianta Delta este mult mai transmisibilă decât cele inițiale. O persoană infectată poate transmite virusul la alte 6-8 persoane.

Persoanele vaccinate întrerup lanțul de transmitere, limitează semnificativ numărul de cazuri din focare și scad viteza de răspândire a virusului în populație. Mai mult, vaccinarea într-un procent cât mai mare oferă sistemului sanitar timpul necesar pentru tratarea cazurilor severe .

Chiar dacă imunitatea colectivă este mai dificil de atins pentru o variantă foarte transmisibilă cum este Delta, vaccinarea împreună cu unele masuri de control non-farmaceutice (purtarea măștii de protecție în interior și spații aglomerate, distanțarea fizică, limitarea contactelor interumane etc.) pot contribui împreună la limitarea magnitudinii unui val epidemic.

Citește și: 

Morga Institutului "Marius Nasta" din Capitală e plină. Mahler: "Am avut foarte multe decese"

Monica Anghel, depistată cu coronavirus: “Sunt vaccinată cu ambele doze. Aveți grijă de voi!”

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Survivor Romania webp
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia