România se pregătește să primească refugiați afgani aduși de pe aeroportul din Kabul

Ultima actualizare:

    CSAT a dat undă verde aducerii refugiaților afgani în RomâniaFoto: Site-ul Administraţiei Prezidenţiale
CSAT a dat undă verde aducerii refugiaților afgani în RomâniaFoto: Site-ul Administraţiei Prezidenţiale

România va primi cetățeni afgani care fug de talibani și în acest scop a înființat un comitet de primire. La noi există deja o comunitate afgană: în 2021 erau înregistrați legal 520 de cetățeni iar alți 2800 au intrat în țară ilegal. Armata va trimite în zilele următoare 200 de militari pentru a tria și prelua refugiații.

Cei 200 de militari vor fi trimiși începând din această lună în bazele americane din Kuwait și Qatar pentru a ajuta la trierea și distribuirea refugiaților afgani spre România sau alte țări aliate. Deja peste 7000 de refugiați afgani au fost aduși de armata americană pe cea mai mare bază militară a SUA din Europa, la Rammstein.  

Decizia CSAT despre înființarea comitetului care se va ocupa de refugiații afgani

”(…)Pe termen scurt şi mediu, România va continua să sprijine, inclusiv prin fonduri ale asistenţei umanitare şi asistenţei pentru dezvoltare, proiecte care să ajute direct la ameliorarea situaţiei cetăţenilor afgani din Afganistan şi a refugiaţilor afgani. Este nevoie de o abordare integrată a fenomenului migraţionist conex evoluţiilor din Afganistan printr-o colaborare interinstituţională eficientă. În acest sens, în cadrul CSAT a fost decisă activarea Comitetului interministerial Coaliţia Naţională pentru Integrarea Refugiaţilor. Ministerul Afacerilor Interne va evalua urgent capacitatea de preluare a refugiaţilor/azilanţilor şi posibilitatea de extindere a acesteia”, a anunțat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat remis news.ro. Comitetul trebuie să stabilească câți refugiați afgani poate primi România, unde vor fi cazați și cum vor fi integrați în societate.

Citiți și

Imaginea disperării, cu sute de afgani la bordul unui avion care pleacă din Kabul. Ce se va întâmpla după „căderea” Afganistanului în mâinile talibanilor

Disperare pentru avioanele vieţii! Mii de afgani au luat cu asalt aeroportul din Kabul, după teroarea instaurată de talibani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dallas jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Edgar Allan Poe by Vallotton jpg jpeg
adolf hitler jpg
joe biden nato summit zelenski profimedia jpg
octavia marlow instagram jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
1 plante ghiveci shutterstock 1179520909 jpg jpeg
Paparude din comuna Breasta Dolj 1908 jpg
george enescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net