România, sub primii nămeţi, în ziua alegerilor

Ultima actualizare:

    România, sub nămeţi
România, sub nămeţi

Ce ironie! În urmă cu câteva zile ne bucuram încă de soare şi, parcă, nici nu eram în decembrie. Brusc, vremea a schimbat foaia şi am intrat în iarnă, iar, ieri, de alegeri, ninsorile şi viscolul au făcut ravagii în ţară. Astfel că sute de secţii de votare au fost deschise mai târziu, altele au rămas fără curent. Mulţi alegători s-au trezit că nu pot ajunge la urne, din cauza drumurilor blocate de zăpadă.

Cod galben de alegeri! Ninsori care nu se mai opresc, viscol, polei, ploi şi vânt. O vreme numai bună de stat la căldurică în casă. Ei bine, mulţi români au ieşit, totuşi, din case şi au mers la vot să-şi aleagă parlamentarii.

Hunedoara
Hunedoara

Cei care au putut! Pentru că unii n-au avut cum să ajungă la vot, din cauza drumurilor înzăpezite. În Timiş, de pildă, în localita­tea Gad nu s-a putut ajunge până la prânz.

Timiş – Ghilad: Militarii au fost scoşi la dat zăpada pentru ca oamenii să poată ajunge la secţiile de votare

Hunedoara
Hunedoara

Nici măcar şeful secţiei de votare nu a reuşit să treacă de nămeţi pentru a deschide secţia, iar oamenii să vină la urne. Astfel, că s-a cerut ajutorul armatei, iar militarii au dat din greu la lopată pentru a deszăpezi drumul.

Bacău: Ninsoarea şi nămeţii nu i-au speriat pe băcăuanii care au vrut să-şi aleagă parlamentarii

Hunedoara
Hunedoara

Viscolul a lăsat, ieri, fără curent 225 de localităţi din toată ţara. În Dâmboviţa, de pildă, 23 de localităţi au rămas fără electricitate, din cauza viscolului, aşa că în 18 secţii de votare nu s-a putut aprinde lumina.

Hunedoara: În pofida viscolului oamenii au ieşit din case şi au mers la vot

Hunedoara
Hunedoara

Totuşi, autorităţile au declarat că votarea s-a desfăşurat normal. Ca să fie siguri că lucrurile vor decurge normal şi la lăsarea întunericului, Biroul Electoral Judeţean a dat dispoziţie să se cumpere lanterne, lămpi şi felinare.

Dar nu numai vremea rea a suspendat votarea în unele secţii, ci şi scandalurile izbucnite între reprezentanţii partidelor. De exemplu, la Secţia 552 din Sectorul 3 al Capitalei, reprezentanţii USL s-au încăierat cu cei ai ARD, iar votul a fost suspendat până la calmarea spiritelor. "Reprezentanţii ARD au filmat, li s-a cerut să nu mai filmeze, s-au certat, s-au încăierat", a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Aproximativ 18,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot au fost aşteptaţi ieri la urne, în cele 18.456 de secţii de votare.

În pofida viscolului oamenii au ieşit din  case şi au mers la vot
În pofida viscolului oamenii au ieşit din case şi au mers la vot

Aceştia au trebuit să îşi aleagă parlamentarii, fiind delimitate 315 colegii de deputat şi 137 colegii de senator. Au fost constituite circumscripţii electorale în cele 41 de judeţe, o circumscripţie în municipiul Bucureşti şi o circumscripţie separată pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării.

Numărul total al circumscripţiilor electorale a fost de 43. Alegătorii şi-au putut exercita dreptul de vot numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul şi numai pe baza cărţii de identitate, neputând folosi cărţile de alegător. Fiecare alegător a avut dreptul la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi la un singur vot pentru alegerea Senatului.

Meteorologii au prelungit până astăzi la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei şi viscol pentru Bucureşti şi 29 de judeţe din jumătatea de est a ţării. Este vorba despre următoarele judeţe: Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Galaţi, Vrancea, Covasna, Harghita, Braşov, Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava, Botoşani şi parţial în Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu şi Vâlcea. Din cauza ninsorilor şi a viscolului, toate şcolile din judeţele Timiş şi Suceava sunt închise astăzi, au decis Inspectoratele Şcolare Judeţene, anunţă Mediafax.

Dacă, ieri, la ora 14.00, prezenţa la vot fusese de 20,56%, la ora 18.00, aceasta a fost de 36,70%, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC). De asemenea, conform BEC, până la ora 18.00, cea mai bună prezenţă la vot a fost în judeţul Teleorman, de 29,85%.

Flash Alegeri 2012

basescu
basescu

alegeri
alegeri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net