România va avea un nou Drum Expres. Ce orașe va lega și care sunt costurile

Ultima actualizare:

România va avea un nou Drum Expres. Click! îți spune ce orașe va lega, dar și care sunt costurile acestui proiect ambițios. 

Foto: Facebook/Ionel Irinel Scrioșteanu
Foto: Facebook/Ionel Irinel Scrioșteanu

Secretarul de stat Ionel Irinel Scrioșteanu a transmis că acest drum va face conexiunea între Centura Municipiului Satu Mare și graniță, conform Adevărul. 

Vezi și: Cel mai periculos drum din lume! Șoferii sfidează moartea la peste 4.500 de metri

Încă un drum expres avizat în CTE-ul Ministerului Transporturilor. Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a avizat Studiul de Fezabilitate pentru realizarea Drumului Expres care va face conexiunea între Centura Municipiului Satu Mare și graniță.

Proiectul vizează realizarea unui sector de Drum Expres între Municipiul Satu Mare (Varianta de Ocolire Satu Mare) și localitatea Oar, unde se va conecta cu Drumul Expres M49, în scopul asigurării unui parcurs mai rapid pentru traficul pe distanțe lungi de pasageri și mărfuri, prin viteză ridicată de deplasare.”, a transmis oficialul din Transporturi pe pagina sa de Facebook.

Un nou Drum Expres va lega Municipiul Satu Mare de graniță

Drumul va lega Centura Municipiului Satu Mare și graniță. Foto: Facebook/Ionel Irinel Scrioșteanu
Drumul va lega Centura Municipiului Satu Mare și graniță. Foto: Facebook/Ionel Irinel Scrioșteanu

Secretarul de stat a dezvăluit că Drumul Expres va străbate zonele administrative Satu Mare și Vetiș și sunt prevăzute următoarele:

  • 10,831 km Drum Expres
  • 4,031 km drum de legătură între Drumul Expres Satu Mare - Oar și DN19 
  • 2 benzi pe sens, cu o lățime de 21,50 m
  • Nod Rutier VO Satu Mare
  • Nod Rutier cu drumul de legătură DN19 
  • Lucrări de artă: Pasaj Nod Rutier la VO Satu Mare, km 0+408; Pasaj pe drumul expres peste DC60, km 3+068; Pasaj pe drum expres peste drum local, km 6+051; Alte pasaje inferioare

Totodată, sunt prevăzute: spații de servicii tip S3, stânga/dreapta, Centru de Întreținere și Coordonare, lucrări de consolidare, lucrări hidrotehnice, restabiliri legături rutiere, lucrări de protecția mediului, siguranța circulației (inclusiv sistem de monitorizare trafic - ITS).

Cât va costa noul Drum Expres din România

Ionel Irinel Scrioșteanu menționează că valoarea totală a investiției este de 916.111.195 lei fără TVA, iar finanțarea investiției se realizează prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 POIM.

Acest proiect face parte din Somes Expres, sector Nord Livada-Petea, iar în  Programul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030 se regăsește ca făcând parte din coridorul transfrontalier 3 CTF3-Somes.”, precizează secretarul de stat în postarea de pe Facebook.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net