Românii mutați de pandemie la țară se plâng că vecinii nu respectă orele de liniște și animalele fac gălăgie
Pandemia de coronavirus a umplut satele de orășeni, care au dat apartamentul din bloc pe locuința rurală. În multe locuri însă, aceștia se obișnuiesc greu cu viața la țară și intră în conflict cu vecinii, după ce vor să trăiască după regulile de la oraș
Superba zonă rurală a Maramureșului este un exemplu în acest sens. Autoritățile au primit foarte multe sesizări de la orășenii mutați la sat că vecinii nu respectă orele de liniște iar animalele fac prea multă gălăgie sau miros prea tare. Potrivit autorităților, 50 la sută dintre reclamațiile făcute de orășenii mutați la țară chiar și temporar se referă la disconfortul creat de vecini prin diferite activități sau de animalele acestora.
Ce nemulțumiri au orășenii mutați la țară
”Lumea reclamă tot ce o deranjează. Ori nu tot ce deranjează este ilegal. Lumea ar trebui să înțeleagă asta. Nu trebuie să apelăm 112 pentru că cocoșul din curtea vecinului cântă. Este absurd. Există un fenomen în creștere de aproximativ cinci ani de zile și este oarecum surprinzător. Fenomenul de migrație a cetățenilor din zona urbană către cea rurală, pentru confort, spațiu mai mult, liniște, dar în rural avem animale, avem diferite munci care se fac. Pretențiile orășenilor care merg la sat sunt legate de faptul că să nu existe porc în gospodărie, să nu se taie lemnele pentru că avem disconfort olfactiv”, a declarat Claudia Simion de la Garda de Mediu Maramureș pentru ziarmm.ro. Mai mult, unii orășeni mutați la sat vor și respectarea orelor de liniște fixate în blocurile din orașe, lucruri necunoscute însă în gospodăriile din mediul rural.
Citiți și
Reclamaţii absurde ale turiştilor: „nimeni nu ne-a spus că vor fi peşti în mare”