Plajele de la munte! Trei locuri fabuloase din România care înlocuiesc cu succes litoralul românesc. Turiștii plătesc mult mai puțin aici

Litoralul românesc nu este tocmai o destinație accesibilă pentru turiști, unele dintre motive fiind prețurile uriașe sau distanța prea mare. Astfel că, există și alte alternative pentru cei care vor să meargă în vacanță. În zonele montane prețurile sunt mai mici, iar peisajele pitorești se îmbină perfect cu scăldatul și răcoarea muntelui.

Cascada Ciucaș / Foto: Adevărul. Cosmin Zamfirache
Cascada Ciucaș / Foto: Adevărul. Cosmin Zamfirache

Plaja de la Șuncuiș și Cascada Ciucaș, destinații care înlocuiesc vacanțele pe litoral

Potrivit adevărul.ro, una dintre cele mai tari alternative la litoralul românesc este plaja de la Șuncuiuș, județul Bihor. Plaja se află în inima munților apuseni, pe malurile Crișului. Apele te duc cu gândul la Krabi din Thailanda, iar iubitorii de natură se pot bucura de un adevărat paradis. Plaja este amenajată de proprietarul unei pensiuni, cu umbrele și șezlonguri, nisipul este fin, iar turiștii se pot bucura de o baie pe cinste, mai ceva ca la mare.

O altă alternativă este Cascada Ciucaș, din județul Cluj. Aici, turiștii se pot bucura de bălăceală gratuită. Cei care iubesc adrenalina pot folosi stâncile din jurul cascadei pentru a sări în apele curgătoare, iar turiștii care vor să se relaxeze, pot apela la „bazinele” cu ape curgătoare. În jurul lacului se găsește o zonă de plajă de pietriș, tocmai bună pentru ca turiștii să își instaleze echipamentul de plajă.

Lacul Zetea, o adevărată splendoare a munților

O altă variantă pentru turiștii care vor să se bucure de o vacanță exact ca la mare, este în Harghita, în inima muntelui, acolo unde se află lacul Zetea. Locul este o adevărată splendoare a naturii și este înconjurat de păduri de foioase și conifere. Insulele uriașe, stâncoase și acoperite de păduri oferă un peisaj pitoresc nemaipomenit, iar malurile lacului sunt ideale pentru relaxare. Turiștii care vor să vină aici se pot bucura de un scăldat pe cinste în zilele caniculare, întrucât apa este extrem de curată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net