Românii vor primi un nou tip de vouchere, din partea Guvernului. Cine va beneficia de ajutor?

Ultima actualizare:

Guvernul pregătește un nou ajutor social, acordat sub formă de vouchere valorice. Este vorba despre tichete de 200 de lei.

Voucherul va avea valoarea de 200 de lei. Foto generic. sursa: Inquam
Voucherul va avea valoarea de 200 de lei. Foto generic. sursa: Inquam

Astfel, adolescenții care împlinesc 14 ani vor primi anual acest ajutor, pentru ca tinerii să poată urma cursuri de prim ajutor, transmite antena3.ro Actul normativ este într-un stadiu avansat de elaborare, fiind discutat în Senat.

Astfel, voucherul ar urma să fie acordat începând cu data de 1 ianuarie 2023, dacă în acest timp documentul va trece de Parlament, va fi semnat de președintele Iohannis, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial. 

(1) Valoarea voucherelor de prim-ajutor de bază este suportată din bugetul de stat, prin bugetele locale ale unităţilor dministrativ-teritoriale. (2) Sumele prevăzute la alin. (1) se transferă prin legea bugetului de stat către unităţile dministrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare. (3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), unităţile administrativ-teritoriale pot aloca fondurile necesare din bugetul propriu”, se arată în proiect.

Voucherul va fi alimentat anual, cu o sumă de bani stabilită prin Hotărâre de Guvern, în funcție de rata inflației. Fiecare voucher va fi emis pe suport electronic, sub forma unui card bancar și va ajunge la beneficiar, la solicitarea acestuia sau a reprezentantului său legal, prin intermediul primăriei de reședință.

Cursurile de prim-ajutor sunt foarte utile, în multe state UE fiind parcurse de o bună parte a populației. Astfel, în situații vitale, când câteva minute pot fi decisive, până la intervenția echipajelor medicale de urgență, prim-ajutorul ar putea fi acordat și de civili instruiți în acest sens.

În mod normal, cursurile de prim-ajutor implică recunoașterea unui diagnostric de stop cardiac, a accidentului vascular cerebral, a episodului de epilepsie. Cursanții vor învăța cum se aplică masajul cardiac, în mod corespunzător, cum se utilizează defibrilatorul și multe alte intervenții specifice scenariilor de urgență.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
portofel cu bani pixabay jpg
architecture 2609391 1280 jpg
statui insula pastelui shutterstock 171875450 jpg
legs 1867769 1280 jpg
Raceala la pisici pisica cu labuta pe fata 768x512 webp
pyramids 2159286 1280 jpg
urs oreo furat dulciuri jpg
aeronava animawings jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net