Românii vor primi un nou tip de vouchere, din partea Guvernului. Cine va beneficia de ajutor?

Guvernul pregătește un nou ajutor social, acordat sub formă de vouchere valorice. Este vorba despre tichete de 200 de lei.

Voucherul va avea valoarea de 200 de lei. Foto generic. sursa: Inquam
Voucherul va avea valoarea de 200 de lei. Foto generic. sursa: Inquam

Astfel, adolescenții care împlinesc 14 ani vor primi anual acest ajutor, pentru ca tinerii să poată urma cursuri de prim ajutor, transmite antena3.ro Actul normativ este într-un stadiu avansat de elaborare, fiind discutat în Senat.

Astfel, voucherul ar urma să fie acordat începând cu data de 1 ianuarie 2023, dacă în acest timp documentul va trece de Parlament, va fi semnat de președintele Iohannis, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial. 

(1) Valoarea voucherelor de prim-ajutor de bază este suportată din bugetul de stat, prin bugetele locale ale unităţilor dministrativ-teritoriale. (2) Sumele prevăzute la alin. (1) se transferă prin legea bugetului de stat către unităţile dministrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare. (3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), unităţile administrativ-teritoriale pot aloca fondurile necesare din bugetul propriu”, se arată în proiect.

Voucherul va fi alimentat anual, cu o sumă de bani stabilită prin Hotărâre de Guvern, în funcție de rata inflației. Fiecare voucher va fi emis pe suport electronic, sub forma unui card bancar și va ajunge la beneficiar, la solicitarea acestuia sau a reprezentantului său legal, prin intermediul primăriei de reședință.

Cursurile de prim-ajutor sunt foarte utile, în multe state UE fiind parcurse de o bună parte a populației. Astfel, în situații vitale, când câteva minute pot fi decisive, până la intervenția echipajelor medicale de urgență, prim-ajutorul ar putea fi acordat și de civili instruiți în acest sens.

În mod normal, cursurile de prim-ajutor implică recunoașterea unui diagnostric de stop cardiac, a accidentului vascular cerebral, a episodului de epilepsie. Cursanții vor învăța cum se aplică masajul cardiac, în mod corespunzător, cum se utilizează defibrilatorul și multe alte intervenții specifice scenariilor de urgență.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

oana roman si marius elisei
nunta insta jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu png
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg