Veste bună pentru români! Vouchere de 4.000 de lei pentru cei cu venituri mici! Iată condițiile

Ultima actualizare:

Guvernul a decis acordarea de vouchere de 4.000 de lei, românilor cu situație materială precară, pe care îi pot folosi la renovarea locuinței, sau la înlocuirea aparatelor electrocasnice. Iată ce a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș!

Veste bună pentru români! Vouchere de 4.000 de lei pentru cei cu venituri mici!
Veste bună pentru români! Vouchere de 4.000 de lei pentru cei cu venituri mici!

În plină criză economică, 220.000 de români cu o situație materială precară vor beneficia de un ajutor din partea statului, în valoare de 4.000 de lei, acordat sub forma unor vouchere, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Această măsură ar urma să fie aplicată de la anul și necesită aprobarea Comisiei Europene.

Citește și: Mii de români au cardurile de vouchere sociale blocate

Care sunt persoanele eligibile pentru voucherele de 4.000 de lei?

Cetățenii, care sunt eligibili pentru a primi ajutorul de 4.000 de lei, sunt familiile cu cinci copii sau mai mulți, persoanele care nu pot lucra din cauza problemelor medicale, sau bătrânii care nu mai au niciun sprijin. Aceste ajutoare vor fi acordate doar după o anchetă din partea asistenților sociali. 

Nu rata nici: Cât timp poți să faci cumpărături cu voucherele alimentare. Până când sunt disponibile acestea

 „Voucherele țintesc persoanele aflate în dificultate. Vrem să prevenim ca acești bani pe care îi alocăm pentru a oferi reintegrare socială amărâților, să prevenim ca acești bani și echipamentele oferite să fie vândute sau înstrăinate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, potrivit PRO TV

Află și: Veste bună pentru milioane de români! Când vor primi a doua tranșă de 250 de lei

Proiectul vizează în total 220.000 de români, care vor beneficia de o sumă de 4.000 de lei. Acești bani vor fi acordați asemenea ajutoarelor sociale, prin intermediul unui card bancar special. 

Cu acești bani, oamenii își pot consolida casele, sau își pot achiziționa aparatură electrocasnică, cum ar fi frigider, aragaz, mașină de spălat etc. 

Pentru demararea proiectului este nevoie ca România să obțină cât mai repede de la Comisia Europeană suma de 600 de milioane de euro, astfel ca primii beneficiari să poată intra în posesia voucherelor de la începutul anului viitor. 

România e restantă la atragerea de fonduri europene

Autoritățile române trebuie să aibă gata documentația necesară pentru a primi banii necesari, din partea Comisiei Europene. Țara noastră este deja în urmă în ceea ce privește atragerea de fonduri europene. Pentru perioada 2014-2020, România are o rată de absorbție de 70% a banilor din fonduri europene.

România are șansa să obțină din partea Comisiei Europene, în următorii ani, fonduri în valoare de 31 de miliarde de euro. Pentru ca acest lucru să se întâmple, țara noastră trebuie să implementeze reforme și să facă investiții inteligente.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net