Cât timp poți să faci cumpărături cu voucherele alimentare. Până când sunt disponibile acestea

Voucherele alimentare oferite prin programul Sprijin pentru România au o anumită valabilitate de timp în care acestea pot fi folosite. 

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
Voucherele alimentare au o durată prestabilită

„Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, a informat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. 

Până când poți să faci cumpărături cu voucherele alimentare

Așadar, potrivit informațiilor furnizate de Guvern, se pare că banii din voucherele alimentare din programul Sprijin pentru Românii trebuie utilizați într-un termen de 365 de zile de la data alimentării cardurilor. 

Citește și: Peste 1.5 milioane de vouchere de alimente sunt distribuite. Cum se utilizează

De la data de 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor alimentare oferite prin intermediul programului guvernamental „Sprijin pentru România”. 

Voucherele alimentare se află pe un suport electronic de tip card, iar acestea au o valoare nominală de câte 250 de lei. Acestea sunt oferite către persoanele ce se află în situații de depravare materială sau risc de sărăcie.

Vezi și: Totul despre voucherele sociale de 250 lei

Așadar, aproximativ 2,5 milioane de persoane au primit sau vor primi astfel de tichete pentru a achiziționa diferite produse alimentare și mese calde în valoare totală de aproape 3 miliarde de lei. 

Cardul cu vouchere alimentare permite plata printr-un sistem contactless, prin apropierea cardului de terminalul bancar, încă de la primirea acestuia. 

De altfel, banii ce sunt disponibili pe voucherele alimentare nu pot fi retrași, iar aceștia vor fi utilizați doar pentru achiziționare de alimente sau mese calde la magazinele ce acceptă astfel de carduri.

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

florin zalomir
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
sotie Arsinel jpg
foto 1 bec economic jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
image png
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
colaj mormant elisabeta a II-a
Ana de Armas foto profimedia 0712797429 jpg
Ringo Star Foto profimedia 0724692102 jpg
image
image
image
image
6 front lavanda ea cu cos jpg
spaga
sofer amenda politie jpeg
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Atac nuclear
ursul brun sursă foto: Gettyimages