Cât timp poți să faci cumpărături cu voucherele alimentare. Până când sunt disponibile acestea

Ultima actualizare:

Voucherele alimentare oferite prin programul Sprijin pentru România au o anumită valabilitate de timp în care acestea pot fi folosite. 

Voucherele alimentare au o durată prestabilită
Voucherele alimentare au o durată prestabilită

„Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, a informat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. 

Până când poți să faci cumpărături cu voucherele alimentare

Așadar, potrivit informațiilor furnizate de Guvern, se pare că banii din voucherele alimentare din programul Sprijin pentru Românii trebuie utilizați într-un termen de 365 de zile de la data alimentării cardurilor. 

Citește și: Peste 1.5 milioane de vouchere de alimente sunt distribuite. Cum se utilizează

De la data de 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor alimentare oferite prin intermediul programului guvernamental „Sprijin pentru România”. 

Voucherele alimentare se află pe un suport electronic de tip card, iar acestea au o valoare nominală de câte 250 de lei. Acestea sunt oferite către persoanele ce se află în situații de depravare materială sau risc de sărăcie.

Vezi și: Totul despre voucherele sociale de 250 lei

Așadar, aproximativ 2,5 milioane de persoane au primit sau vor primi astfel de tichete pentru a achiziționa diferite produse alimentare și mese calde în valoare totală de aproape 3 miliarde de lei. 

Cardul cu vouchere alimentare permite plata printr-un sistem contactless, prin apropierea cardului de terminalul bancar, încă de la primirea acestuia. 

De altfel, banii ce sunt disponibili pe voucherele alimentare nu pot fi retrași, iar aceștia vor fi utilizați doar pentru achiziționare de alimente sau mese calde la magazinele ce acceptă astfel de carduri.

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net