Ruşii ne strică maşinile cu uleiurile false

Ultima actualizare:

    Tone de lubrifianţi îmbuteliaţi în hambar au împânzit toată EuropaFoto: automotorblog.com
Tone de lubrifianţi îmbuteliaţi în hambar au împânzit toată EuropaFoto: automotorblog.com

Şoferi, mare atenţie de unde cumpăraţi ulei pentru motor! Piaţa e plină de lubrifianţi contrafăcuţi! Sunt greu de depistat şi pot cauza probleme serioase maşinilor.

Doi tineri din Moscova au pus pe picioare o afacere extrem de profitabilă: produc şi vând engross uleiuri de motor contrafăcute! Indivizii îmbuteliau lubrifianţii în nişte hambare mizerabile rămase de la o uzină dezafectată de mai mulţi ani, având peste 20 de angajaţi imigranţi cu acte false, fără drept de muncă în Rusia.


    Fotografii: automotorblog.com
Fotografii: automotorblog.com

Cererea de ulei ieftin este mare, aşa că produsul ruşilor a inundat rapid şi Europa, inclusiv ţara noastră. Nu mai puţin de 14.000.000 de dolari într-o singură lună era profitul celor doi escroci, care ambalau amestecul de ulei rusesc de proastă calitate, cu lubrifiant reciclat, şi îl vindeau mai departe sub sigla unor branduri celebre. Shell, Elf, BP, Mobil sau Castrol, toate mărcile erau falsificate în “laboratorul” ruşilor. Aceştia ajunseseră până-ntr-acolo încât ambalau mizeriile şi în recipiente cu etichetele unor producători auto care vând propriile branduri de lubrifianţi.

Poliţiştii au găsit bidoane cu etichete BMW, Volkswagen, Ford, Toyota, Mazda, Nissan sau GM. Specialiştii atrag atenţia că falsurile sunt greu de depistat, singurul reper pentru un neavizat fiind chiar preţul de vânzare. Potrivit primelor date din anchetă, un bidon de 5 litri, care costă pe piaţă în jur 100 de lei, îi costa pe “producătorii” ruşi numai 122 de ruble, adică aproximativ 7 lei. Cu tot cu materiale şi salariile angajaţilor ilegali!

«Cumpăraţi numai din magazine autorizate»

Specialiştii atrag atenţia asupra pericolului la care se expun şoferii care folosesc lubrifianţi de proastă calitate. “Este greu să sesizezi care e originalul şi care e făcătura, de aceea este bine să cumpăraţi ulei numai de la service-uri autorizate sau din magazine care lucrează direct cu producătorii. Lubrifianţii sunt foarte importanţi în revizia unei maşini.

Dacă nu foloseşti ceva de calitate, dai numai de probleme: creşte consumul de carburant, se grăbeşte uzura motorului şi se poate ajunge chiar la calarea acestuia. Te uiţi să scuteşti pe o parte câteva zeci de lei şi vei cheltui pe reparaţii de o sută de ori mai mult”, ne-a explicat Romeo Anghelescu (54 de ani), de la service-ul Grand Auto Parts, de pe şoseaua Petricani din Capitală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net