S-au regăsit după 27 de ani!

Ultima actualizare:

    Andrei Antohi era bebeluş  când a ajuns peste  mări şi ţări. “A fost o bucurie uriaşă”,  mărturiseşte Oana,  adoptată la 3 ani
Andrei Antohi era bebeluş când a ajuns peste mări şi ţări. “A fost o bucurie uriaşă”, mărturiseşte Oana, adoptată la 3 ani

Poveste emoţionantă! Andrei Antohi, un tânăr român adoptat în 1990 de o familie din îndepărtata Noua Zeelandă, a reuşit să-şi regăsească, prin intermediul unei pagini de Facebook, sora şi mama de care a fost despărţit atâta amar de vreme.

Avea numai şapte luni când a  fost adoptat de o familie de la capătul lumii. Andrei Antohi a ajuns tocmai în Noua Zeelandă, iar părinţii adoptivi i-au oferit o viaţă fără lipsuri. 27 de ani mai târziu, tânărul a decis că e momentul să-şi caute familia naturală. „În octombrie 1990 am fost adoptat de la Iaşi de o familie iubitoare din Noua Zeelandă. Numele meu românesc a fost Antohi Andrei, născut la 7 martie 1990. Sunt în căutarea părinţilor mei biologici, Antohi Ioan şi Antohi Virginica, a celor doi fraţi mai mari şi a rudelor. (...) Îmi doresc enorm de mult să-i găsesc“. Cu acest anunţ, postat pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României“, şi-a început căutările tânărul de la Antipozi. Postarea a fost făcută în octombrie 2017, iar trei luni mai târziu, pe 2 ianuarie 2018, administratorul paginii „The never forgotten Romanian children“ i-a dat vestea cea mare: rudele sale au fost găsite.

Într-o mini-videoconferinţă organizată pe chat, Andrei şi-a văzut pentru prima oară mama, sora mai mare şi mătuşile, scrie adevarul.ro. Cu soţia lângă el, lui Andrei i-au dat lacrimile: „E un miracol că v-am găsit! N-aveţi idee cât de mult înseamnă asta pentru mine“. Ileana Cunniffe Băiescu, administratorul paginii de Facebook, rememorează momentul: „Expresia feţelor lor şi emoţia din voce trădau, de ambele părţi, emoţia acestei regăsiri“. 

Sora lui Andrei, Oana Antohi (30 de ani), stabilită de puţin timp în Albania, are o poveste de viaţă aproape trasă la indigo. La rândul ei, a fost dată spre adopţie la 3 ani. Mai târziu a reuşit să-şi cunoască mama şi tatăl biologic. „Când ne-am confruntat pe chat certificatele de naştere, m-am convins! Îmi venea să plâng de bucurie. Am descoperit că seamănă cu mine fizic, mai ales din profil şi mai ales când râde! Faptul că Andrei m-a găsit a fost o bucurie uriaşă. Până la 14 ani, n-am ştiut că fraţii mei există. Mi-a dat speranţă că, împreună, îl vom găsi şi pe cel de-al treilea frate, Florin, şi el dat spre adopţie în străinătate, la o vârstă foarte mică“, povesteşte Oana. Tânăra de 30 de ani spune că nu le poartă ranchiună părinţilor naturali. A crescut într-o familie iubitoare, la fel ca şi fratele ei. Din puţinele informaţii pe care le are, ştie că o boală gravă a tatălui său şi greutăţile sunt motivele care i-au împins pe părinţii lor să-şi dea cei trei copii în plasament.

Pagina de Facebook care face minuni


    Ileana Cunniffe Băiescu
Ileana Cunniffe Băiescu

Ileana Cunniffe Băiescu este o româncă stabilită în Irlanda. A creat pagina Facebook „The Never Forgotten Romanian Children - Copiii niciodată uitaţi ai României“ în ianuarie 2015, când a început căutarea fratelui său biologic, Marin Constantin Victor, dat în adopţie internaţională. În cei trei ani de la înfiinţare, pe pagina ei au fost înregistrate peste 1.000 de cereri din partea tinerilor adoptaţi în străinătate şi a peste 300 venite din partea unor familii din România care sunt în căutarea copiilor daţi spre adopţie. Mai mult de 400 dintre aceste căutări s-au încheiat cu regăsirea familiilor. 

Click! spune

Andrei şi Oana vor organiza în România o reuniune de familie cu mama, cu copiii lor (Andrei este tatăl a doi copii, iar Oana are o fetiţă) şi cu rudele din ţară. „Deja Andrei s-a interesat de bilete de avion. Din Noua Zeelandă până la Bucureşti sunt 37 de ore de zbor, dar e hotărât să le facă“, mai spune Oana Antohi.  

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net