Scandal cu certificate de vaccinare false la centrul Neghiniță din București

Ultima actualizare:

    Peste 150 de persoane au fost duse la audieri. Centrul de vaccinare este închis temporar
Peste 150 de persoane au fost duse la audieri. Centrul de vaccinare este închis temporar

Un nou scandal cu certificate de vaccinare false a izbucnit joi în București, iar centrul de imunizare Neghiniță, acolo unde s-a produs frauda, a fost închis temporar. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului2, Radu Mihaiu, care a declarat că toată echipa care lucra acolo a fost înlocuită.

Centrul de vaccinare Neghiniță din sectorul 2 al Capitalei s-a închis din cauza suspiciunilor de fraudă cu certificate Covid false. Povestea începe în luna august a acestui an când au fost depuse și primele plângeri. De atunci și până acum, cazul a fost instrumentat, iar joi poliția și procurorii au descins la fața locului pentru percheziții. 

Tot personalul a fost evacuat, iar 168 de funcționari au fost duși la audieri la Poliția Capitalei. Sunt și 10 martori care vor depune și declarații. 

Cum se falsificau certificatele de vaccinare la centrul Neghiniță

Persoanele care lucrau la acel centru erau funcționari publici detașați de la Direcția de asistență a copilului din sectorul 2, potrivit informațiilor Digi24. Ei ar fi trebuit să facă și înregistrările în platformă și vaccinarea propriu-zisă. Vaccinarea nu mai avea loc însă, pentru că datele personale ale celor nevaccinați erau introduse în sistem în locul celor ale unor persoane deja vaccinate. Motiv pentru care,  atunci când acestea din urmă au venit la centru să facă doza 3, nu mai apăreau în sistem. Potrivit poliției, datele erau înlocuite contra-cost.

Primarul sectorului 2: „Vom schimba întreaga echipă”

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat acțiunea poliției pe pagina sa de Facebook. "Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile", a spus primarul.

Persoanele programate pentru vaccinare la acel centru vor fi redirecționate către celelalte centre de vaccinare. La Cora Pantelimon a fost suplimentat un nou flux, la Piața Obor vor porni zilele acestea încă două fluxuri, urmând ca un nou centru să fie deschis la Mega Mall.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net