Se anunță din nou vreme severă în Grecia. E avertizare de călătorie

Ultima actualizare:

    Plajele din zona Halkidiki au fost devastate de tornada puternică
Plajele din zona Halkidiki au fost devastate de tornada puternică

Noi alerte de vreme severă în Grecia! Meteorologii eleni anunţă ploi torenţiale, furtuni, vânt în rafale şi grindină în mai multe zone. Autoritățile din România fac un apel la cei care pleacă în vacanță să aibă mare grijă.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că, pentru următorul interval de timp, serviciul local de meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă - ploi torenţiale, furtuni, vânt în rafale şi grindină. Avertizarea a fost dată astăzi, 17 iulie.

Sunt vizate mai multe zone din Grecia

Zonele afectate sunt sudul Mării Ionice, Peloponez, Estul Greciei Centrale, Insulele Sporade, Centru și Nordul Insulei Evia, Vestul și Nordul Peninsulei Attica şi Thesalia, informează MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728879, +302106744544 și oficiului consular la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Aici suni dacă te afli în pericol

De asemenea, românii care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.atena.mae.ro, www.salonic.mae.ro,

www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Doi români au murit în timpul ciclonului de săptămâna trecută

În seara de 10 iulie, la ora 22.00, un ciclon puternic a lovit peninsula Halkidiki, din nordul Greciei.

Șapte persoane au murit, între care doi copii, şi 250 au fost rănite în urma furtunii, însoţite de vânt puternic şi ploi torenţiale.

Vântul turbat a răsturnat mașinile parcate
Vântul turbat a răsturnat mașinile parcate

Furtuna a provocat moartea unui rus în vârstă de 39 de ani şi a fiului său în urma prăbuşirii unui copac lângă un hotel din localitatea Nea Potidea, dar și a unui cuplu de cehi în vârstă după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau.

În interior se aflau de asemenea fiul şi nepotul celor doi care au reuşit să se salveze. Dureros este că printre morți s-au aflat și o româncă, în vârstă de 54 de ani, și fiul său, de 8 ani. Soțul femeii a fost dus la spital și externat câteva zile mai târziu. Trupurile neînsuflețite au fost aduse în țară luni, 15 iulie.

Citește și:

https://www.click.ro/news/lume/halkidiki-cum-arata-statiunea-greceasca-dupa-ce-furtuna-maturat-tot-ce-i-iesit-cale

https://www.click.ro/vedete/romanesti/mihai-bobonete-teroare-grecia-din-cauza-tornadei-care-ucis-oameni-am-fost-la-un-pas

https://www.click.ro/news/national/tornada-ucigasa-nu-ii-tine-acasa-pe-romani-plecam-grecia-nu-ne-e-frica-de-furtuni

https://www.click.ro/vedete/romanesti/raluca-moianu-cosmar-grecia-tornada-blocat-o-pe-autostrada

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net