Se extind plajele din Costinești, o investiţie de 400 de milioane de lei. Până în ce an vor fi finalizate

Stațiunea Costinești va avea 16 hectare de plajă în 2026. A început un proiect de extindere a plajelor. Este vorba despre un proiect în valoare de 400 de milioane de lei, iar constructorul promite un nisip mult mai fin decât cel care se găsește pe celelalte plaje.

Vești bune pentru turiștii care își vor petrece vara la Costinești Foto: Facebook
Vești bune pentru turiștii care își vor petrece vara la Costinești Foto: Facebook

Ce declară managerul proiectului

An de an, plaja din Costineşti a fost înghiţită de mare, iar lucrul acesta este vizibil mai ales în extrasezon. Bucăţi de nisip au dispărut, iar valurile lovesc direct în stabilopozi. „Plecând de la epavă înspre sud, prima jumătate a staţiunii Costineşti nu are plajă deloc din cauza eroziunii", spune Marius Stamat, manager proiect, scrie Observatornews.ro.

Când vor fi finalizate noile plaje din Costinești

Lucrările se vor desfăşura de-a lungul a 2,5 kilometri de plajă. Sectoarele noi vor avea 100 de metri lăţime, iar nisipul va fi adus de la 60 de km distanţă prin conducte submerse din acelaşi punct de unde a fost extras pentru refacerea plajei din Eforie. Cinci diguri vor fi ridicate în larg. 

„Proiectul costă aproape 400 milioane de lei. Turiştii se vor putea bucura de noile plaje din Costineşti din 2027. Proiectarea o să dureze ceva mai mult de un an, după care vom începe construcţia structurilor, iar înnisiparea propriu-zisă va avea loc în toamna anului 2026", a precizat managerul de proiect.

Constructorul promite cel mai fin nisip 

Constructorul promite că nisipul va fi mai fin decât pe celelalte plaje lărgite. Vom avea 16 hectare de plajă nouă, ceea ce va fi aur pentru Costineşti în următorii ani. Odată cu extinderea plajei va fi bine pentru toată lumea", spune primarul din Costineşti.

Doar că, pe lângă avantaje, turiştii au trăit pe pielea lor şi neajunsurile plajelor lărgite. În 2021, staţiunea Mamaia, unde un alt constructor a făcut înnisiparea pe porţiuni de până la 500 de metri, s-a golit din cauza distanţei prea mari de la şezlong la mare. 

Cu ce probleme se vor confrunta administratorii de plaje

Şi administratorii de plajă vor avea de înfruntat valul schimbării: vor avea voie să amenajeze beach baruri departe de mal. „Sunt alte provocări, alte gropi, alte găuri, ce ştiam noi, plaja asta o cunoşteam, ce o să fie o să vedem. O nouă provocare şi pentru noi", spune șeful salvamarilor din Costinești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net