Se schimbă periodic la mașină, însă mulți români amână acest lucru! Nu ai cum să amâni, trebuie să te programezi la service

Ultima actualizare:

Filtrul de polen face parte din consumabilele care trebuie schimbate periodic la mașină. Acesta are rolul de a împiedica pătrunderea în habitaclul autoturismului a prafului şi de a menţine aerul curat. El filtrează şi reţine tot ce intră pe la gurile aerotermei poziţionate pe lângă parbriz şi ştergătoare. 

Ce trebuie schimbat periodic la mașină Foto: Pixabay.com
Ce trebuie schimbat periodic la mașină Foto: Pixabay.com

Filtrul de polen care nu este curățat poate provoca probleme pentru șoferi  

Filtrul de polen necurățat poate crea numeroase inconveniente pentru șoferi și, în anumite cazuri, poate fi chiar periculos. Filtrul de polen previne intrarea prafului în interiorul mașinii, asigurând astfel un aer mai curat în habitaclu. Unele autovehicule sunt echipate cu două filtre de polen sau cu un sistem de filtrare a aerului în două etape. Filtrul de aer împiedică impuritățile să ajungă în motor, spre deosebire de filtrul de particule care purifică aerul ce intră în habitaclu.

Primele semne ale unui filtru de polen înfundat sunt de natură olfactivă. Dacă filtrul este murdar, vei observa un miros neplăcut de mucegai în interiorul vehiculului, care va deveni tot mai intens și te va obliga, în cele din urmă, să oprești complet ventilația. În plus, vei observa o scădere a fluxului de aer atunci când activezi ventilația. Chiar dacă setezi ventilatorul la intensitate maximă, cantitatea de aer care pătrunde în mașină va rămâne redusă. Un alt semn evident este aburirea geamurilor și a parbrizului.

Din cauza filtrului de polen înfundat pot să apară unele alergii 

Filtrul de polen acționează ca o barieră împotriva impurităților din aer care ar putea pătrunde în interiorul vehiculului. Astfel, pe măsură ce este utilizat mai mult timp, filtrul va acumula un număr tot mai mare de particule dăunătoare. Pe parcursul utilizării, filtrul se va obstrucționa și impuritățile acumulate vor fi forțate să pătrundă în interiorul vehiculului.

Prin urmare, persoanele cu afecțiuni respiratorii vor resimți imediat impactul unui filtru de polen înfundat, iar aceasta poate conduce la apariția unor alergii și la dezvoltarea unor probleme pulmonare mai severe. În plus, sistemul de climatizare va avea dificultăți crescute în a funcționa eficient, iar ventilația va fi supusă unei suprasolicitări.

La cât timp trebuie înlocuit filtrul 

În mod obișnuit, filtrul ar trebui să fie înlocuit după 15.000 km sau anual. De regulă, majoritatea șoferilor își schimbă filtrul de polen în timpul schimbului de ulei al vehiculului. În plus, se recomandă înlocuirea filtrului de aer la intervale similare.

Filtrele de polen sunt realizate din diferite materiale. Modelele mai ieftine sunt fabricate din straturi succesive de hârtie, în timp ce filtrele moderne, mult mai eficiente, conțin carbon activ. Acest material ajută la filtrarea superioară a aerului și la captarea mirosurilor și a poluanților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
portulaca detaliu capsula imatura cu seminte jpg
drumul ursilor jpg
fructe pexels jpg
bataie romani spania jpg
image png
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net