Secretul chinezului care s-a rătăcit în Apuseni. Ce au descoperit oamenii legii la câteva zile după ce a fost salvat de pe munte

Ultima actualizare:

    Asiaticul L. Tong,  alături de unul  dintre salvatorii săi Fotografii: Jandarmeria Bihor
Asiaticul L. Tong, alături de unul dintre salvatorii săi Fotografii: Jandarmeria Bihor

Peripeţii în inima munţilor! Pe 30 noiembrie, un chinez în vârstă de 40 de ani s-a aventurat cu maşina de teren pe un drum forestier. După ce vehiculul s-a defectat, străinul a sunat la 112, iar mai mulţi jandarmi montani au reuşit să-l localizeze şi să-l salveze din sălbăticie. 

Găsit datorită coordonatelor GPS


    Jandarmii au avut nevoie  de două ore pentru  a-l găsi pe chinez
Jandarmii au avut nevoie de două ore pentru a-l găsi pe chinez

„În jurul orei 09.15 am fost sesizati prin numărul unic de urgenţă 112 că un cetăţean de naţionalitate chineză are nevoie de ajutor din partea jandarmilor montani. Conform celor declarate, acesta dorea sa ajungă de la Deva la Huedin pe un drum de munte neamenajat, dar maşina i s-a defectat şi nu putea preciza exact locul unde se află”, a explicat, pe pagina de Facebook, Jandermeria Bihor.

“Singurul sprijin au fost coordonatele GPS, care îl localizau undeva la limita dintre judeţele Cluj şi Bihor. Cu toate că traseul a fost îngreunat şi de zăpada depusă, jandarmii montani bihoreni au reuşit sa ajungă la autovehiculul defect în jurul orei 11.30. Având în vedere că pasagerul a declarat că este bine şi nu are nevoie de îngrijiri medicale, jandarmii l-au condus la o pensiune din zona Ponor, unde a fost preluat de jandarmii clujeni veniţi şi ei în sprijin. A fost aşteptată şi o maşină de tractat, astfel încât domnul L. Tong să ajungă în siguranţă la destinaţie”, au mai precizat jandarmii. 

Surpriza a apărut însă câteva zile mai târziu. Asiaticul salvat din Munţii Apuseni a fost reţinut de poliţiştii de investigaţii criminale din Huedin. Oamenii legii au aflat că autoturismul condus de chinez, un Mercedes în valoare de peste 70.000 de euro, a fost furat din Germania. Chinezul este cercetat acum pentru infracţiuniea de tăinuire. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net