Ședință de consiliu ținută în câmp. Unde și de ce se întâmplă asta


    Consilierii din Sectorul 4 vor renunța la confortul sălii din primărie
Consilierii din Sectorul 4 vor renunța la confortul sălii din primărie

Pentru prima dată în istoria recentă a Capitalei, aleșii coboară în stradă, la propriu. Edilii Sectorului 4 vor susține azi prima ședință de consiliu în aer liber, pe un câmp dintr-o zonă extrem de populară în această zonă a orașului. Primăria îi invită pe locuitori să ia parte la dezbaterile aprinse care se anunță pe tema locurilor de parcare.

Sectorul 4 este, poate, cel mai văduvit de locuri de parcare. Bucureștenii din această zonă reclamă faptul că, în ciuda acestui fapt, autoritățile au început o progoană nebună a șoferilor care parchează neregulamentar. Edilul Daniel Băluță a organizat chiar și un serviciu de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar, fapt care i-a nemulțumit pe locuitori. Pentru a veni în sprijinul acestora, primăria intențioanează să amenajeze o parcare supraterană, cu 755 de locuri, pe un teren situat în imediata apropiere a Palatului Național al Copiilor. Decizia edililor nu e acceptată de locatarii care nu dețin mașini personale. Ei vor ca spațiul verde din zona Tineretului să rămână așa cum este acum.

Pentru a clarifica lucrurile, dar și pentru a da posibilitatea celor două tabere să-și expună părerile, consilierii locali vor susține ședința de consiliu de azi, începând cu ora 13.00, în aer liber. Dar nu oriunde, ci chiar pe terenul pe care edilii vor să amenajeze cele 755 de locuri de parcare, situat pe strada Secerei.


    Ședința nonconformistă va avea loc pe un teren situat pe strada Secerei
Ședința nonconformistă va avea loc pe un teren situat pe strada Secerei

Conform primăriei, proiectul este justificat de numărul mare de cereri de acordare a unui loc de parcare înregistrate de la începutul acestui an (peste 4.000).

„Mai mult, unui recent sondaj confirmă în proporţie de 89 % dorinţa posesorilor de autovehicule de a avea parcări noi, în imediata vecinătate a locuinţelor. În ciuda acuzaţiilor fără bază reală, amenajarea parcării nu va aduce atingere spaţiului verde din zonă. Proiectul lucrărilor de pe strada Secerei cuprinde pe lângă cele 755 de locuri de parcare noi, plantarea a peste 200 de arbori ornamentali. Întreaga zonă se află astăzi într-o stare avansată de degradare şi reprezintă un real pericol pentru siguranţa şi sănătatea locuitorilor din apropiere.  E o acţiune de sănătate publică şi de rezolvare a unei probleme majore”, se arată într-un comunicat al primăriei.

La şedinţa deschisă a Consiliului Local vor participa locuitori din zona Tineretului, reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari şi ai societăţii civile. Aceştia vor putea formula puncte de vedere în prezenţa Primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, a viceprimarului, a secretarului Sectorului 4, a arhitectului şef, a directorilor şi a specialiştilor de urbanism.

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
cub botez reghecampf caciuc png
gabriel mardale jpg
maxresdefault jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
serban huidu si mihai gainusa
3 anastasia soare png png
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg