Sfaturi pentru a avea grijă de motocicleta ta cea nouă


    Sursa foto: unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

Daca ai achiziționat o motocicletă nouă în aceasta perioadă, pandemia de Covid-19 te-a obligat, cel mai probabil, să o folosești mai puțin și să nu poți profita de senzațiile pe care ți le oferă. Însă, odată cu ridicarea restricțiilor, vine o nouă libertate, dar și o mare responsabilitate. Nu doar că motorul te va purta spre destinațiile tale favorite, fie ele chiar și din țară, dar, va deveni și prietenul tău cel mai bun. Călătoriile cu avionul sau cu trenul vor fi înlocuite de majoritatea oamenilor de cele cu mașina sau motocicleta, iar pentru că aceasta să te nu te lase la greu, va trebui să o protejezi cât mai bine. Iată cum poți face asta.

Fă la timp reviziile necesare

Când cumperi o motocicleta nouă direct de la producător, dealershipul iți va pune la dispoziție și informațiile despre reviziile regulate de care are nevoie. Acestea se fac, de obicei, anual sau în funcție de kilometraj. Fiecare producător are propriile recomandări în ceea ce privește cele mai bune practici pentru a avea grijă de „sănătatea” motocicletei tale. Fă tot posibilul să nu uiți de aceste vizite la service, care, pentru motocicleta ta, sunt la fel de importante precum cele pe care le faci la medic. Verificarile necesare inainte de inceputul sezonului trebuie respectate cu strictețe.

În cazul unei motociclete second-hand, reviziile și vizitele la service nu trebuie să lipsească. Aceasta nu trebuie să prezinte probleme evidente pentru a necesita o verificare făcută de un expert. Mai ales când vine vorba de o plecare la drum lung, trebuie să fie pregătită corespunzător. Starea lichidului de motor, a bateriei, a frânelor și a suspensiilor nu trebuie să stea sub semnul întrebării înainte de a pleca în vacanță cu motocicleta.

Pastreaz-o în siguranță

Dacă achiziționezi un model cu reputație, motocicleta nouă sau second-hand poate fi pusă în pericol dacă o parchezi în zone nesupravegheate sau slab populate. Cea mai bună metodă de a evita surprizele neplăcute, dar și de a proteja exteriorul acesteia de factorii externi este folosirea unui garaj. Dacă locuiești la casă, garajul este o parte esențială a acesteia și trebuie să profiți de libertatea pe care o ai. 

Dacă este vorba de un garaj construit în apropierea unui bloc, principalul aspect pe care trebuie să-l iei în considerare este nivelul de siguranță pe care îl oferă. De asemenea, trebuie să ții cont și de felul în care se deschide ușa garajului, pentru a nu fi nevoit să blochezi traficul când o închizi, dacă ieșirea se face direct într-o stradă principală. Garajul este unul dintre beneficiile de care prea puțini dintre noi se pot bucura, așa că, dacă ai acces la unul, nu face compromisuri în ceea ce privește sistemul de siguranță, închidere și alte detalii.

Optează pentru un pachet de asigurare complex

Accidentele cauzate de fenomene naturale ori de propria neatenție sau cele care se petrec în afara granițelor țării se află într-o categorie de daune pe care asigurarea ta ar trebui să le acopere pentru a te simți cât mai în siguranță. Noua ta motocicletă va fi protejată prin atenția ta, însă, există probleme pe care nu le poți preveni și pe care nu le controlezi. 

Dacă nu dispui de posibilitatea de a o parca în garaj, riști ca părți din aceasta, precum elementele vitrate să fie afectate în caz de furtună puternică sau chiar de vandalism. Un pachet de asigurare potrivit nu îți va feri motocicleta de pericole, dar te va ajuta să rezolvi mai ușor o posibilă problemă majoră. 

De asemenea, dacă plănuiești să o folosești pentru călătorii în țară sau în afara, trebuie să știi că există pachete de asigurări care oferă servicii de asistență rutieră în pachetul de asigurare CASCO. În acest fel vei fi mai liniștit, știind că motocicleta este asigurată chiar și în momentele când este parcată în garaj, în curte sau în parcarea din fața blocului.

Motocicleta ta are nevoie de grijă, iar pentru a te putea bucura de ea pe termen lung, trebuie să o protejezi cât mai bine. Fie că este vorba de servicii prietenoase cu bugetul tău în cazul unei daune sau obiceiuri sănătoase care îți protejează motocicleta înainte ca evenimentele nefericite să se producă, trebuie să alegi cele mai potrivite metode de a o feri de probleme.

cub kassandra rotariu png
Un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături FOTO AFP
onlyfans jpg
7 frontul poza mare jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub sebastian țopescu png
Cutremur Turcia, Getty jpg
shutterstock 1963971895 jpg
image
image
image
image
image
image
marius buga pro tv foto facebook jpg
Un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături FOTO AFP
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg