Şi-a făcut o maşină ca-n Mad Max, dar nu-l lasă să circule cu ea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un bărbat din Alba Iulia a construit în garajul său o maşină ca cea din filmul Mad Max. O bijuterie care l-a costat vreo 7.000 de euro. Din păcate, însă, Daniel Moldovan n-o poate înmatricula în România, aşa că nu va circula cu ea pe stradă.

Daniel (41 de ani) este mecanic auto şi e pasionat de maşini. Atât de mult îi plac, încât şi-a construit singur una. Bărbatul spune că a folosit câteva piese de la dezmembrări, dar pe cele mai multe le-a fabricat chiar el, în atelier. „Am luat piese din dezmembrări şi, când am montat-o, am făcut şi eu unele noi. Totul este nou pe ea. Nu am pus nimic vechi. Sunt câteva piese luate de la Volkswagen, Ford şi Mercedes”, a declarat, pentru adevarul.ro, Daniel Moldovan.


    Daniel i-a dat şi un  nume maşinii: „Bughi”
Daniel i-a dat şi un nume maşinii: „Bughi”

Motorul provine de la o autoutilitară Ford Transit şi are o capacitate cilindrică de 1600 de centimetri cubi. De asemenea, în partea din faţă a maşinii a pus piese de la Ford Escort, în spate, de la Volkswagen, grupul provine de la un Mercedes, iar jantele sunt marca Nissan. Restul pieselor le-a făcut din fier şi ţeavă, pe care le-a cumpărat din magazin. Greutatea maşinii este de aproximativ 800 kg. Din păcate, Daniel nu poate omologa şi înmatricula maşina în România, motiv pentru care este nevoit să o ţină în garaj. „Am dus-o la Registrul Auto Român (RAR) ca s-o înmatriculez, dar n-am reuşit. Mi-au spus că nu se poate, pentru că este făcută manual. M-au luat apoi la întrebări de unde am cumpărat şasiul. Am zis că este făcut de mine, dar nu m-au crezut. Când au văzut-o, au rămas impresionaţi şi nu au mai comentat nimic”, a afirmat Daniel.


    Bărbatul a construit şi  o motocicletă, în stilul celebrelor  choppere americane
Bărbatul a construit şi o motocicletă, în stilul celebrelor choppere americane

Legea din România nu permite omologarea şi înmatricularea acestor tipuri de maşini. „Mi-au zis că în orice ţară s-ar putea înmatricula, dar la noi, nu. Au pus-o pe stand. Au verificat frânele, direcţia, suspensiile, tot. A corespuns tehnic ca orice altă maşină”, a precizat Daniel Moldovan. Prin urmare, poate conduce maşina doar în afara drumurilor publice.

Click! spune

simeon stalpnicul png

Mad Max este un film de acţiune postapocaliptic din 1979 în care a jucat Mel Gibson. Acesta interpretează rolul unui poliţist din viitor, într-o lume aproape distrusă de un război nuclear. În deşertul australian, poliţistul şi gaşca de răufăcători mergeau cu aceste maşinuţe ciudate care au făcut istorie. Filmul a avut încă 3 continuări, ultima în 2015. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net