Şi şef de Consiliu Judeţean, şi fermier. El e cel mai bogat agricultor din Bărăgan

simeon stalpnicul png
Vasile Iliuţă adoră munca la câmpFoto: Facebook

După ce ce pleacă de la birou, seful Consiliului Judeţean Călăraşi trece la munca din câmp. În plină campanie agricolă, cel mai înstărit fermier din Bărăgan lucrează în agricultură, acolo de unde a pornit în afaceri. Fără cravată şi fără costum, Vasile Iliuţă se ocupă îndeaproape de recoltarea cerealelor.

E înnebunit după munca pe ogor! “Mă întorc cu plăcere, după programul de la birou, în locurile unde am crescut din punct de vedere profesional. Sunt fericit să văd cum copiii îmi calcă pe urme. Fermier în Bărăgan înseamnă o misiune care implică dragoste de pământ şi multă dăruire”, spune Vasile Iliuţă. Şeful Consiliului Judeţean Călăraşi nu poate rămâne doar la birou fiindcă e înnebunit după. agricultură.

Exploatează 3.000 de hectare

Fost primar al comunei Vâlcelele timp de 12 ani şi fost deputat în Parlamentul României, Iliuţă este unul dintre cei mai înstăriţi aleşi din Călăraşi.În noiembrie 2014, Klaus Iohannis a ajuns în Bărăgan, cu câteva zile înainte de alegeri. “În 2009, Băsescu a venit la Vâlcelele şi a câştigat. În 2014, Iohannis a venit la Vâlcelele şi a câştigat. Vâlcelele e un centru energetic care generează preşedinţi. Candidatul care vine la Vâlcelele în vizită iese preşedinte“, obişnuieşte să spună Iliuţă.

La 48 de ani, politicianul este acţionar la şase companii, la una dintre ele fiind asociat unic, şi are în proprietate 450 de hectare de teren agricol. În total, el exploatează o suprafaţă de 3.000 de hectare de pământ. Iliuţă este absolvent al Facultăţii de Economie Agrară şi are un certitificat de agricultor în culturi vegetale şi crescător de animale. În 2010, el a început la Vâlcelele construirea unei ferme zootehnice, populată iniţial cu peste 500 de vaci din rasa Holstein.Citeşte articolul complet pe adevarul.ro! 

david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
Adriana și Eliza Iliescu
maurice munteanu
Robbie Williams Spice Girls
jude law phillipa coan jpeg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
Coronavirus covid virus FOTO Shutterstock
Avioane rusești TU-160 FOTO Profimedia
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg