Sile Cămătaru a sărit de la balcon ca să scape de mascaţi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mascaţii au dat deşteptarea, ieri dimineaţă, celor mai importante clanuri mafiote din Capitală, într-o acţiune fără precedent. „Cămătarii" şi „Sportivii" au fost săltaţi din pat şi duşi la audieri, pentru mai multe fapte cu violenţă. Ca să scape de poliţişti, Sile Cămătaru a sărit de la etajul 1, însă a fost prins imediat.

400 de poliţişti sprijiniţi de jandarmi au descins în 115 locaţii din Bucureşti şi Ilfov, în căutarea a 67 de persoane implicate în infracţiuni comise pentru adjundecarea supremaţiei pe străzile Capitalei. Liderii celor două clanuri, Vasile Balint (Sile Cămătaru), Ion Balint (Nuţu Cămătaru), Florin Robert Nica şi Cristian Radu Roşca au fost primii căutaţi. Simultan au fost făcute percheziţii şi în puşcării, fiind vizată soţia lui Nuţu, Lidia Balint (Penitenciarul Târgşor) şi alţi apropiaţi de-ai fraţilor Cămătaru, aflaţi în Penitenciarele Giurgiu şi Rahova.

Ambele grupări au fost atent monitorizate de anchetatori în ultimul an. Dar mai ales, în urma conflictului violent din 7 noiembrie 2012, din Popeşti-Leordeni, când mai mulţi „sportivi" au atacat cu pistoalele doi membri ai „cămătarilor". Surse judiciare spun că tensiunile între cele două grupări au început de când Nuţu Cămătaru a fost eliberat din puşcărie, în iunie anul trecut, acesta fiind deranjat de faptul că rivalii preluaseră o parte din afacerile abandonate de Cămătari, odată cu arestarea lor, în 2004.

Mai mult, de partea Sportivilor trecuse şi clanul Vancică, care avea nevoie de protecţie împotriva Cămătarilor. În ultimul an, Sportivii şi Cămătarii s-au confruntat la Constanţa, unde şeful clanului Vacică a fost bătut, apoi în Bucureşti, în centrul vechi, când Vancică s-a răzbunat pe ginerele lui Sile Cămătaru, culminând cu înjunghierea lui Mihăiţă, fiul adoptiv al lui Sile Cămătaru.

Au mai urmat câteva ciocniri răzleţe, toate monitorizate de oamenii legii. În urma percheziţiilor de ieri, poliţiştii din IGPR şi procurorii DIICOT au găsit în locuinţele interlopilor arme de foc, săbii, cuţite, bani, droguri şi agende în care aceştia ţineau evidenţa persoanelor cărora le-au dat bani cu camătă.

Sile şi Nuţu Cămătaru au mai stat în puşcărie

În 2004, fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru au fost arestaţi pentru tâlhărirea unui om de afaceri israelian, ulterior anchetatorii DIICOT identificând o serie de infracţiuni de cămătărire, proxenetism, trafic de persoane, în care erau implicaţi ei, membri familiei acestora, precum şi subordonaţi ai lor. Instanţa supremă l-a condamnat pe Sile Cămătaru la 13 ani de detenţie, iar pe Nuţu Cămătaru la şase ani. Cei doi au părăsit închisoarea în cursul anului 2012: Nuţu pe 14 iunie, iar Sile pe 23 noiembrie, eliberat condiţionat.

simeon stalpnicul png

Focuri de armă în Popeşti-Leordeni între cele două clanuri

În toamna anului trecut, în Popeşti-Leordeni a avut loc un conflict violent între mai mulţi „sportivi" şi doi bodyguarzi de-ai lui Nuţu Cămătaru. Scandalul pornise la o sală de foţă din localitate şi a continuat pe centura Capitalei. Oamenii lui Nuţu au fost atacaţi cu pistoale cu gaze modificate astfel în cât să tragă cu bile din metal.

Un bărbat a fost grav rănit, fiind necesară o intervenţie chirurgicală pentru a fi salvat, iar alte două persoane au suferit răni uşoare. În timpul cercetărilor, poliţiştii l-au găsit pe Robert Nica, liderul „Sportivilor", într-o maşină de teren, împreună cu trei locotenenţi, având asupra lor pistolul modificat şi un cuţit. Nimeni nu a fost arestat în urma acestei confruntări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net