Simptomele ciudate ale unui student infectat cu SARS-CoV-2: „N-am simțit niciodată asemenea dureri”

Studentul a făcut un tabel cu simptomele pe care le-a experimentat pe parcursul bolii
Studentul a făcut un tabel cu simptomele pe care le-a experimentat pe parcursul bolii

Coronavirusul face ravagii nu doar în organismul bătrânilor sau al celor care suferă și de alte boli. Încă o dovadă vine de la un student român de 18 ani, din Oradea. Alex Trandafir este la studii în Anglia și a povestit pe pagina sa de Facebook experiența prin care a trecut după ce s-a întâlnit și el cu „vedeta anului”, COVID-19. Deși întâlnirea a fost scurtă, fiind o formă destul de ușoară a bolii, simptomele nu au fost tocmai plăcute.

„Miercuri, 14.10, m-am trezit tare buimac, cu o durere de cap și cu ganglionii limfatici din zona gâtului inflamați. Seara am început să am febră ușoară, la pachet cu niște frisoane groaznice. Am vrut să merg la baie și nu mă puteam ridica din pat. Cu frisoanele, au venit amețeli, stări de rău. Eram foarte panicat. Era prima dată când mă îmbolnăveam departe de casă, eram singur și avem în spate un istoric foarte predispus pentru complicații în contextul COVID-19 - sunt astmatic și orice răceală se poate transforma ușor în pneumonii interstițiale. Am reușit cumva să adorm, cu greu. Am transpirat enorm noaptea aia. Am luat doar un paracetamol înainte să adorm, nimic mai mult”, își începe povestea Alex.

„Au fost cele mai ciudate dureri pe care le-am simțit vreodată”

A doua zi a fost să se testeze. Era amețit, slăbit, obosit. „Mă simțeam exact ca dracu. Ziua de decurs cât de cât bine, mai puțin momentul în care au apărut durerile musculare. Au fost cele mai ciudate dureri pe care le-am simțit vreodată. Cele mai dese erau în zona omoplaților și în zona lombară, dar cele mai supărătoare le-am avut la piciorul drept. Începea ca o amorțeală în tot piciorul, care devenea o durere generală imposibil de localizat. Simțeam efectiv cum parcă se blocau vasele sanguine și nu mai circula sângele bine prin picior”, a descris tânărul puțin din experiența trăită.


    Studentul a făcut un tabel cu simptomele pe care le-a experimentat pe parcursul bolii
Studentul a făcut un tabel cu simptomele pe care le-a experimentat pe parcursul bolii

Vineri disconfortul din gât a devenit durere, iar ochii i s-au făcut roșii. Durerile de cap (migrenele) s-au mutat în spatele ochilor și au ținut două-trei zile bune. „Erau genul acela de dureri pe care le simți la gripă și apar când te uiți în lateral. De sâmbătă-duminică am început să mă simt tot mai bine, simptomele acute au dispărut cu timpul, astfel încât de marți (20.10) am rămas doar cu o stare de oboseală generală, ochi roșii și dureri musculare spontane, dar mai ușoare. Duminică totodată mi-a venit rezultatul pozitiv”, mai scrie Alex pe Facebook.

Cu ce s-a tratat singur, acasă

În tot acest timp, s-a tratat doar cu aspirină și paracetamol, a băut foarte multe lichide (3-4 litri de apă și ceai) și a luat suplimente de vitamina C și zinc. „Cred că e pentru prima dată când am simțit efectul sportului asupra organismului și am simțit cât de mult mi-a ajutat plămânii faptul că în primăvară m-am apucat de alergat, că mi-am schimbat alimentația destul de mult în bine și că am lucrat la imunizarea mea tot anul. Acum sunt foarte bine, mai am uneori niște stări de oboseală, dar sunt sigur că vor pleca”, mai spune studentul, postând un tabel cu simptomele pe care le-a avut în toată această perioadă.

pexels Horoscop 28 octombrie
FotoJet (4) jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
simona gherghe jpg
foto1 bugetarib jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg