Șoferi de autobuze prinși beți în trafic. Unde s-a întâmplat și ce alcoolemie aveau

Șoferi români descoperiți băuți în trafic pe șosele a ajuns din păcate o normalitate în țara noastră. Dar când aceștia sunt conducători auto ai unor autobuze și au călători în vehicul, întâmplarea șochează și putem vorbi de inconștiență criminală. Doi șoferi ai societății de Transport Public Local (TPL) Suceava au fost prinși la sfârșitul acestei săptămâni cu alcoolemii uriașe. 

Șofer prins beat
Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce alcoolemie avea șoferul de autobuz. Foto: monitorulsv.ro

Totul a început la primele ore ale dimineții de 23 august, cu o razie organizată pe arterele din zona Sucevei de către polițiștii rutieri. În cadrul acțiunii organizate de agenții Serviciului Rutier Suceava, au fost testați mai mulți șoferi aflați la volanul autobuzelor pline cu călători. 

Șofer de autobuz prins băut la prima cursă 

Era ora 7.15 când a fost depistat la volanul unui autobuz primul șofer beat. Este vorba de un conducător auto în vârstă de 53 de ani, din comuna Adâncata. 

La testarea acestuia cu etilometrul a rezultat o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aer expirat. Șoferul a primit amendă în cuantum de 1.650 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. 

Alcoolemie record pentru un șofer de autobuz 

Nu după mult timp a fost tras pe dreapta alt șofer de autobuz aflat în cursă, cu vehiculul plin de călători. Acesta a fost oprit în timp ce circula pe strada Ana Ipătescu din municipiul Suceava, scriu jurnaliștii de la monitorulsv.ro

Pentru că mirosea puternic a alcool, agenții rutieri nici nu au stat la discuție și l-au pus pe conducătorul auto să sufle în aparatul alcool-test. După ce șoferul a fost testat, rezultatul a uimit polițiștii: un rezultat de 0,84 mg/l alcool pur în aer expirat. 

Constatarea este șocantă mai ales pentru că șoferul nu ieșise de mult pe traseu, deci el venise probabil de acasă băut. Conducătorul auto ppe nume Alexandru Balan, de 48 de ani, din municipiul Suceava, a fost dus imediat de polițiști la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. 

Agenții rutieri suceveni au deschis inconștientului șofer dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, fiindu-i suspendat și permisul de conducere. 

 Ce spun șefii celor doi șoferi de autobuze prinși băuți la serviciu

”Este o situație impardonabilă, pentru care rezultatul este unul singur – desfacerea contractului de muncă. Responsabilitatea șoferilor de autobuz este foarte mare, conduc o mașină de peste 12 tone, cu cel puțin câteva zeci de călători la o cursă.  

De cum avem documentele oficiale prin care se confirmă situațiile semnalate de Poliție se întrunește Comisia de Disciplină și se iau măsurile prevăzute în contract. Nu tolerăm deloc asemenea abateri disciplinare, care aduc și un mare deserviciu de imagine transportului public”, a declarat directorul TPL Suceava, Gabriel Petruc pentru sursa citată.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lapte pixabay jpg
Haan PalcuChang colaj instagram jpg
planta ciocolata jpeg
descoperire1 jpg
inundatii galati facebook jpg
Rugaciune jpg
Clanul sicilienilor
cicoarea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net