Sorina a plecat în SUA cu părinții adoptivi. Ce fericiți sunt toți în aeroport!

Ultima actualizare:

    Sorina, în aeroport, alături de părinții adoptivifoto: arhivă personală
Sorina, în aeroport, alături de părinții adoptivifoto: arhivă personală

Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă luată cu mascații de la asistentul maternal după ce a fost adoptată de o familie de români din Statele Unite, a părăsit ţara, împreună cu părinţii adoptivi, pe la Aeroportul Otopeni. A fost sfârșitul fericit al unei povești dramatice, care a ținut toată țara cu sufletul la gură timp de o lună.

UPDATE Plecarea nu a fost însă lipsită de incidente. CUm verificarea documentelor a durat mai mult în cazul Sorinei, familia Săcărin a pierdut cursa Turkish Airlines pentru care cumpărase biletele. Cei trei au părăsit până la urmă țara la bordul unei aeronave Tarom. “Zborul inițial era cu Turkish Airlines. Am pierdut, din păcate, avionul pentru că, în cazul Sorinei, controlul la Paşapoarte a durat mult mai mult. Le-am arătat toate documentele, inclusiv hotărârile judecătoreşti definitive, executorii. Ceream explicaţii, dar nu puteau să-mi dea. Am chemat avocaţii, am sunat la Consulatul American, mi se părea ireal ce se întâmpla. După ce am pierdut avionul, cei de la Turkish Airline au spus ca aveau bilete pentru ora 21.00, ora României, şi ne-au schimbat biletele. Noi, însă, nu puteam aştepta atât de multe ore cu Sorina în aeroport şi am ales să mergem cu compania Tarom. Am luat bilete pentru Frankfurt şi acolo am găsit bilete pentru Newark NJ, cu Lufthansa. Aşa am ajuns, în sfârşit, acasa”, a declarat Gabriel Săcărin pentru Adevărul.

Potrivit Digi 24, Sorina Săcărin, fetiţa de 8 ani adoptată de un cuplu de români din Statele Unite, a părăsit ţara, duminică dimineaţa, împreună cu părinţii adoptivi, pe la aeroportul Otopeni.

Mama adoptivă a Sorinei, Ramona Săcărin, a ridicat, vineri, paşaportul fetiţei de la Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj. Ea a spus că încă nu şi-au făcut planuri pentru plecarea din ţară, întrucât nu ştiau dacă vor avea sau nu paşaportul. Joi, Judecătoria Slatina a decis că fetiţa din Baia de Aramă poate părăsi ţara.

”Deocamdată nu am stabilit niciun următor pas. Nu puteam să stabilim următorul pas din moment ce nu avea nicio informaţie”, spunea mama adoptivă, explicând că planurile se vor face de acum înainte.

Judecătorii au respins cererea procurorului general al României

Judecătoria Slatina a respins, joi, cererea procurorului general Bogdan Licu prin care solicita ca Sorina, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie din America, să nu poată părăsi ţara. Decizia este executorie, dar nu definitivă.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Cererea a fost adresată iniţial Tribunalului Mehedinţi, care şi-a declinat competenţa către Judecătoria Drobeta Turnu Severin, de unde dosarul a fost strămutat la Tribunalul Olt.

Această instanţă şi-a declinat, însă, competenţa înspre Judecătoria Slatina.

De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei. Cele două solicitări au fost, însă, respinse de Curtea de Apel Craiova. 

Sorina, ridicată cu mascații de la asistenta maternală

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a procurorului de caz, dosarul aflându-se la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

Citește și:

VIDEO Cum se înțelege Sorina cu familia adoptivă. Noii părinți au filmat-o după ce s-a zis că în poze «râde forțat»

Bombă! A apărut familia naturală a Sorinei, care și-a dat acordul din 2016 să o adopte

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net