Soția lui Gheorghe Dincă, cercetată pentru complicitate la omor în cazul crimelor din Caracal

Ultima actualizare:

    Elena DincăFoto: a1.ro
Elena DincăFoto: a1.ro

Elena Dincă, soția lui Gheorghe Dincă, este cercetată pentru complicitate la omor, în dosarul Caracal. În cazul ei, cercetările sunt efectuate în rem, după o plângere depusă de mama Luizei Melencu, una din cele două adolescente pe care bărbatul a recunoscut că le-ar fi omorât.

„În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem şi pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracţională a numitei Dincă Elena, soţia inculpatului”, a declarat Felix Bănilă într-o conferință de presă. Șeful DIICOT a mai explicat că pe 2 septembrie a fost extinsă din nou urmărirea penală pentru două infracțiuni de profanare de cadavre sau morminte, potrivit a1.ro. El a mai spus că prima sesizare a organelor de anchetă cu privire la dosarul Caracal a avut loc în 15 aprilie 2019, atunci când Iordache Stelian, bunicul Luizei Melencu a sunat la Poliția Dolj să reclame că nepoata sa de 19 ani a plecat de acasă, și nu s-a mai întors.

„Au fost ridicat toate fragmentele de oase!”

Felix Bănilă a explicat că procurorii DIICOT au verificat și toate conturile și au identificat bunurile mobile și imobile ale lui Gheorghe Dincă și ale familiei sale, care locuiește în Italia. Un cont BRD și cele patru autoturisme ale suspectului au fost indisponibilizate. 

„Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, în curtea locuinței (n.r. - lui Gheorghe Dincă) au fost găsite urmele arderii unui corp. (...) În urma cernerii conținutului butoiului, au fost ridicate toate fragmentele osoase, toate expunând urmele specifice expunerii la flăcări și la temperaturile ridicate””, a mai precizat șeful DIICOT. 

Citește și

Motivul pentru care Gheorghe Dincă a plâns în faţa anchetatorilor

Cazul Caracal, în presa internaţională. Ce ipoteze lansează jurnaliştii străini

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net