Specialiștii au previziuni sumbre: «În fiecare săptămână moare cam cât o comună, peste 2.000 de oameni»

image
Morgile spitalelor abia fac și ele față

Crezi că SARS-CoV-2 dă „o simplă răceală”? Uită-te spre parcările pline cu ambulanţe de la UPU, la spitalele sufocate de bolnavi şi la unităţile de terapie intensivă unde lupta pentru un loc liber este acerbă! Tudor Chirilă te provoacă la altceva: să-ţi imaginezi o Sala Palatului plină de oameni pe scaune, cam 3.500. Şi toţi sunt morţi. Pentru că atâţia oameni răpune coronavirusul la fiecare 9 zile.

Tudor Chirilă a avut joi o postare curajoasă pe pagina sa de Facebook. A vorbit despre morţii valului 4, convins fiind că mesajul lui va inflama o mulţime de antivaccinişti. „Aş putea să postez o pisică. Cu puţin efort, aş mulţumi pe toată lumea. Doar că nu am în plan aşa ceva. Aşa că o să încerc să creez o imagine, că poate valorează mai mult decât orice. Imaginaţi-vă Sala Palatului plină ochi, pe scaune, fără oameni în picioare. Aşa, ca la un concert de muzică clasică. Plină de oameni. Doar că ei sunt morţi. Fiecare încremenit într-o expresie contorsionată de surpriza morţii. 3.500 de morţi. În perioada asta, la fiecare 9 zile moare cam o Sala Palatului. De aceeaşi boală”, a scris artistul.

Şi are dreptate. Până acum, în România au murit de COVID 41.781 de oameni. Foarte mulţi în acest val 4. Doar vinerea trecută am pierdut 365 de vieţi, joi 304, miercuri 390, iar marţi 442. Nu vom scăpa uşor nici pe viitor. Medicul şi cercetătorul Octavian Jurma estimează că în perioada următoare, până la finalul valului 4, vom avea 10.000 de morţi pe lună. Chiar dacă de săptămâna aceasta numărul infectărilor se va menţine constant sau va scădea, curba deceselor va continua să crească.

image
Dr. Octavian Jurma

„Indiferent ce măsuri am lua acum, nu vom preveni decesele din următoarele săptămâni. Ca regulă, dacă am face ceva acum, se va vedea peste două săptămâni pe curba infectărilor şi abia peste 3-4 săptămâni pe cea a deceselor. Se poate spune că decesele din următoarele două săptămâni s-au întâmplat deja, doar că oamenii n-au aflat de ele, abia peste două săptămâni se va da verdictul”, atrage atenţia dr. Octavian Jurma. Confirmă Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: „Ne aşteptăm la un număr şi mai mare de morţi. Acum, în fiecare săptămână, moare cam cât o comună, peste 2.000 de oameni”. Dincolo de aceste cifre, sunt vieţi distruse, copii rămaşi orfani, familii care îşi vor petrece sărbătorile în doliu.

cub andreea esca (1) png
cub roxana nemes animat gif
archie battersbee jpg
the sandman jpg
nikita de romania jpg
4 britney spears 5 jpg jpeg
zodiac 600x400 jpeg
artista lacul morii 3 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg