Start la „Rabla 2017”. Comerțul cu tichetele valorice a explodat


    Foto Click!
Foto Click!

Site-urile de specialitate au fost împânzite de anunțuri de vânzare sau cumpărare a tichetelor valorice care asigură o reducere de 6.500 de lei din prețul de achiziție al unui autoturism nou. Programul „Rabla” din acest an debutează azi cu modificări substanțiale, dar și cu mii de români dornici să scape de hârburile din curte. Ce e nou în 2017 și cât mai e tichetu’ la piață aflați mai jos.

Unii români nu au așteptat debutul programului „Rabla 2017” și și-au scos la vânzare pe internet rablele sau tichetele virtuale. Spun virtuale, fiindcă voucherele nu se află încă în posesia lor. Abia de azi, cei care vor să scape de mașinile vechi din gospodărie pot începe demersurile. Fiindcă actuala lege de organizare a programului de înnoire a parcului auto național permite transmiterea dreptului de beneficiu asupra primei de casare, proprietarii de rable speră să facă o afacere încă din prima săptămână. Pe site-urile de anunțuri, tichetele valorice se tranzacționează deja cu prețuri cuprinse între 1.200 și 3.000 de lei.


    Anunț vânzare tichete Rabla
Anunț vânzare tichete Rabla

Alții nu sunt dispuși să ia în piept toată birocrația și anunță vă scot la vânzare rablele, urmând ca cei interesați să-și cumpere un autoturism nou să facă toată munca grea. În acest caz, prețul solicitat de proprietari e ceva mai mic. Bătălia pentru a scăpa de rablele din curte este acerbă fiindcă bugetul din acest an alocat persoanelor fizice, în cazul Rabla, ajunge doar pentru circa 23.000 de vouchere (de 6.500 de lei fiecare). Însă, numărul lor ar putea scădea, fiindcă cei care își comandă mașini noi au posibilitatea de a cumula încă două bonusuri, de 1.000 și 1.700 de lei, în cazul în care autovehiculele comandate prin „Rabla 2017” au tehnologie hibridă și elimină cel mult 98 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.


    Anunț vânzare tichete Rabla
Anunț vânzare tichete Rabla

Ce e nou în programul „Rabla” și în programul „Rabla Plus”

Din acest an, programul are caracter multianual, statul făcând un plan pe următorii trei ani. Prima de casare se acordă doar dacă maşinile nou achiziţionate generează o cantitate de emisii care nu depăşeşte 130 de grame de CO2/km.

Pentru maşinile electrice cumpărate prin programul „Rabla Plus” se acordă o subvenţie de 10.000 de euro, de două ori mai mare decât anul trecut. Cei care optează pentru maşini cu propulsie hibridă (propulsie clasică şi motor electric adiţional) pot primi o reducere de 4.500 de euro din preţul de catalog al autovehiculului ales. Pentru a intra în posesia unui autoturism electric sau hibrid nu e obligatoriu să deţii o rablă.

Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
catalin florin olar jpg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
sfintii trei ierarhi 1 jpeg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg
image
image
image
image
image
image
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg
Charles, William și Harry jpg
catalin florin olar jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
sfintii trei ierarhi 1 jpeg