Tații vor sta două luni în concediu paternal. Când va fi posibil așa ceva

O nouă directivă propusă la nivel european îi va obliga pe tați să stea obligatoriu cel puțin două luni în concediu paternal, pentru „crearea timpurie a unei legături între tați și copii”. 

parinti uk 2 jpg
Tații se vor bucura de un concediu de creștere a copilului

De altfel, decizia Uniunii Europene îi va obliga pe angajatori să le facă program flexibil părinților care au copii cu vârste până în 8 ani. 

Tații vor sta 2 luni acasă

Așadar, potrivit directivei europene, părinții ce au copii cu vârste de până la 8 ani vor putea cere să lucreze mult mai puține ore sau chiar să aibă un program de lucru flexibil. 

Vezi și: Spaniolii vor să ofere angajatelor concediu medical menstrual

Documentul arată că statele membre iau măsuri suplimentare necesare pentru a se asigura că lucrătorii lor cu copii de până la anumite vârste au dreptul de a solicita formule flexibile de lucru în scopuri de îngrijire. Mai mult, durata acestor formule flexibile de lucru poate fi supusă unor limitări rezonabile.

Citește și: Informații de ultimă oră despre concediile medicale pentru carantina sau izolarea cauzate de Covid-19

De asemenea, părinții vor avea drepturi suplimentare la naștere unui copil. Așadar, la venirea pe lume a copilului, tații vor avea concediu de zece zile, nu de cinci, așa cum este legislația națională. 

Și, mai mult, atât mama și cât și tatăl vor avea parte de cel puțin 4 luni de concediu paternal, iar două dintre ele nu pot fi transferate celuilalt părinte. Autoritățile vor să determine tații copiilor să participe mai mult la procesul de creștere al copilului. 

Așadar, măsura a fost luată „pentru a încuraja o repartizare mai echitabilă a responsabilităţilor de îngrijire între femei şi bărbaţi şi pentru a permite crearea timpurie a unei legături între taţi şi copii”, se arată în directiva privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată a părinţilor. Așadar, tații vor sta cel puțin două luni acasă, pentru a ajuta la creșterea noului născut. 

Citește mai multe informații pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
mihai bendeac
Mig 21 Fortele Aeriene Romane sursa roaf ro jpg
image
image
image
image
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg