Taxi gratis pentru medici în mai multe orașe din țară. În București, ajutor și pentru persoanele cu dizabilități

Ultima actualizare:

    Mai multe companii de taxi oferă curse medicilorFOTO: arhivă Click!
Mai multe companii de taxi oferă curse medicilorFOTO: arhivă Click!

Mai multe companii de taximetrie din țară pun umărul în lupta contra coronavirusului și oferă medicilor și asistenților curse gratuite spre locurile de muncă și înapoi, spre casă. În București, Speed Taxi pun la dispoziție aceleași servicii și persoanelor cu dizabilități care au nevoie de deplasări în perioada aceasta.

Tot ce trebuie să facă cei aflați în această situație este să sune la 021/9477 sau 021/9488 sau prin intermediul aplicației Speed Taxi și să anunțe la dispecerat că se deplasează în scaun cu rotile sau că sunt cadre medicale, scrie ziare.com.   

Speed Taxi pune la dispoziție trei mașini  

”Vom pune, gratuit, la dispoziția medicilor și a asistenților medicali, mai multe mașini, pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie să se deplaseze spre locurile de muncă și dinspre locul de muncă spre casă. De asemenea, vom pune mașinile și la dispoziția persoanelor cu dizabilități care trebuie să se deplaseze, în această perioadă, la unități sanitare. Speed Taxi este primul nostru membru care își oferă serviciile, gratuit, în Capitală, iar în următoarele zile vom anunță ce alți membri se alătură demersului și cum pot fi contactați”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR, citat de Agerpres.

Astfel, compania Seed va pune la dispoziție trei mașini, dintre care două ”8+1” și o mașină pentru persoane cu dizabilități.  

Free Now are 200 de șoferi parteneri în București care fac curse gratis  

Aplicaţia de taxi şi ridesharing Free Now (Clever) a anunţat, încă de joia trecută, că susţine personalul medical care luptă împotriva coronavirusului şi personalul din instituţiile implicate în organizarea şi gestionarea stării de urgenţă, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti. Astfel, societatea a creat o secţiune dedicată angajaţilor din spitale, prin care pot comanda curse şi se pot deplasa gratuit de la şi către locul de muncă în perioada stării de urgenţă, în baza legitimaţiei de serviciu, anunță news.ro.

În acest moment, aproximativ 200 de şoferi parteneri din Bucureşti s-au alăturat iniţiativei şi vor desfăşura exclusiv curse pentru medici şi pentru personalul implicat în gestionarea situaţiei de urgenţă. ”Free Now face toate demersurile pentru a găsi şi alţi eroi din stradă, dispuşi să îşi pună voluntar la dispoziţie maşina şi timpul pentru a-i conduce pe medici, fără să aştepte nicio compensaţie, şi îşi propune să extindă ajutorul şi în alte oraşe din ţară în care aplicaţia este disponibilă. Pentru desfăşurarea curselor în condiţii de siguranţă, compania a identificat o soluţie pentru dotarea maşinilor cu un panou despărţitor între scaunele din faţă şi bancheta din spate”, mai anunţă compania.    

În Timișoara, taxi-urile fac curse gratis pentru medici  

Un timișorean care activează la firma de taxi Tudo a fost cel care a dat tonul în acest oraș. Acesta a anunțat public că oferă curse gratuit pentru toții medicii și asistenții care se află pe baricade la spitalul Victor Babeș din Timișoara. La scurt timp, alți colegii au urmat acest exemplu. Astfel, medicii și asistenții pot merge gratis de acasă până la serviciu și înapoi apeland inicativele: 1264, 154 si 1207, scrie gazetadinvest.ro.  

Și în Arad taximetriștii sunt solidari cu cadrele medicale  

Și în Arad, mai mulți taximetriști au anunțat că îi vor duce pe medici și asistenți gratuit de acasă la spital, sau de la spital acasă. Reprezentanții companiei Taxi Europa au transmis că toate mașinile îi vor duce pe medici și pe asistenți gratuit la spital sau acasă, cu condiția ca aceștia să prezinte legitimația de serviciu si să anunțe în prealabil, la dispeceratul firmei de taxi, că vor să beneficieze de gratuitate. De asemenea, cei de la Europa au declarat că a transmis conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad rugămintea de a îi informa pe medicii și asistenții medicali despre această posibilitate, anunță aradon.ro.  

În Sibiu, taxi-urile ajută asistenții sociali să aprovizioneze vârstnicii   

Firmele mari de taximetrie din municipiul Sibiu oferă zilnic zeci de pungi cu alimente neperisabile persoanelor cu posibilităţi reduse şi transportă gratuit pe toţi cei care aprovizionează vârstnicii la domiciliu.

”Cele mai mari firme sibiene de taximetrie s-au alăturat acestor demersuri civice: dispeceratele 953 şi 924, Pronto, Iuly 77 SRL şi Denitax SRL. Acestea oferă 80 de pungi cu alimente de bază neperisabile persoanelor fără nici un sprijin social, care nu se pot aproviziona cu mâncare. Alimentele vor ajunge la persoanele vârstnice care nu au aparţinători şi nici posibilităţi financiare să îşi cumpere cele necesare, luaţi în evidenţă de Direcţia de Asistenţă Socială”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, citat de g4media.ro.

Aceste firme au pus la dispoziţia Primăriei Sibiu, în mod gratuit, taxi-urile de care dispun pentru susţinerea acţiunilor de sprijin social în această perioadă dificilă. Voluntarii şi asistenţii sociali ai Primăriei Sibiu pot utiliza aceste taxi-uri pentru a ajunge la cei care au nevoie de alimente şi medicamente.

Citește și:

Coronavirus România. Ştefan Mandachi oferă meniuri fast-food gratis: "Până crapă cuptoarele!"

Un fermier donează toată ceapa verde din solar oricui are nevoie. Bravo!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net