Terenul luat șpagă de Neculai Onțanu a ajuns la Gabriel Oprea


    Acesta este hotelul pe care familia Oprea îl construia pe terenul primit de la Onțanu
Acesta este hotelul pe care familia Oprea îl construia pe terenul primit de la Onțanu

Clădire pe malul lacului, trei niveluri sub pământ şi şase etaje. Acesta este hotelul pe care familia generalului Gabriel Oprea îl ridică pe terenul din Bucureşti, primit şpagă de primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.

Potrivit documentelor obţinute de Rise Project şi Grupul de Investigaţii Media, o parte din terenul pentru care edilul Neculai Onţanu, lider al UNPR, a fost reţinut miercuri de procurorii anticorupţie aparţine astăzi familiei generalului Gabriel Oprea. Este vorba de un teren de 1.000 mp, aflat pe malul Lacului Colentina, Str. Barbu Văcărescu nr. 241-273. Este o bucată dintr-un lot mai mare, care a fost primit de Onţanu drept recompensă pentru că acum nouă ani a retrocedat un teren unei persoane cu numele de Ioan Tudor Ionescu.

Concret, pe 20 septembrie 2007, Ioan Tudor Ionescu obţine un titlu de proprietate pentru un teren de 11.774 mp, evaluat atunci la aproape şase milioane de euro. După nici două luni, suprafaţa de teren se împarte în trei loturi: unul de 10.274 mp, altul de 500 şi altul de 1.000 mp. În aceeaşi zi, ultima bucată, îi este vândută avocatei Loredana Radu, contra sumei de 50.000 de euro. La un an distanţă, Loredana Radu - nepoata lui Gabriel Oprea, devenită avocata lui Victor Ponta - avea să-l vândă familiei Oprea cu un preţ de opt ori mai mare decât îl achiziţionase. Construcţia hotelului prinde contur, dar lipseşte din declaraţiile de avere depuse de Oprea.

Neculai Onţanu şi Gabriel Oprea
Neculai Onţanu şi Gabriel Oprea

Lucrurile se complică însă în 22 decembrie 2011, când Gabriel Oprea decide să-i doneze fiicei sale terenul. Odată cu terenul, Oprea donează şi hotelul în construcţie, pe care nu-l declară nicăieri. Ginerele său, Alexandru Marius Tudor, este mai atent când îşi completează declaraţia de avere, pe care o depune în calitate de angajat al Autorităţii de Supraveghere Financiară. El scrie clar că soţia sa, Ana Maria, fiica lui Gabriel Oprea, a primit de la părinţi şi terenul de o mie de metri pătraţi, dar şi hotelul „în curs de edificare”.La închiderea ediţiei, primarului Onţanu îi expirase mandatul de reţinere şi aştepta decizia instanţei: va ajunge sau nu în spatele gratiilor pentru 30 de zile?

Click! Spune

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea a fost pus oficial sub acuzare pentru abuz în serviciu, în două dosare ale DNA. Primul pentru folosirea  de 1607 ori a coloanei oficiale fără drept şi al doilea pentru achiziţionarea din banii ministerului a unui Audi A8, a unei cabine jacuzzi montată în biroul său şi a unor canapele din piele.

shutterstock 1833215881 jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
cub mircea baniciu png
horoscop jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
vaccin covid foto Pixabay
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg