Toți au rămas uimiți! Ce a apărut pe site-ul Familiei Regale

simeon stalpnicul png
Regele Mihai a decedat la vârsta de 96 de ani

Sâmbătă s-au împlinit 40 de zile de la moartea Regelui Mihai, zi în care familia i-a făcut parastas, așa cum se obișnuiește la ortodocși. La o zi după slujbă și, deci, la ieșirea Familiei Regale din marele doliu, fotografia de deschidere a site-ului Casei Regale a fost schimbată.

Ani la rând, de când a fost creat site-ul familiaregala.ro, fotografia de deschidere îl înfățișa pe Regele Mihai I, ultimul rege al României și Seful Familiei Regale. După decesul său, în 5 decembrie 2017, fotografia a fost schimbată cu o alta, alb-negru, care îl înfățișa pe Majestatea Sa făcând cu mâna de la balconul Palatului Elisabeta, în semn de rămas-bun. Poza respectivă a deschis site-ul până de curând.

După parastasul de 40 de zile, care a avut loc, sâmbăta trecută, la Curtea de Argeș, locul în care își dorm somnul de veci Regii României, deci și Regele Mihai, alături de Regina Ana, fotografia Majestății Sale a fost înlocuită.

Acum, site-ul este deschis de noul șef al Casei Regale, respectiv Custodele Coroanei române, Majestatea Sa Margareta. În fotografia făcută la Palatul Elisabeta, aceasta poartă o rochie albă, iar în piept, în partea stângă are prinsă o broșă sub formă de cruce.

simeon stalpnicul png
Aceasta este, acum, fotografia de deschidere a site-ului Familiei Regale

Regele Mihai a decedat, la vârsta de 96 de ani, în data de 5 decembrie 2017, după o lungă suferință cauzată de un cancer de piele și de leucemie. Tot din acea zi, noul Șef al Familiei Regale Române, a devenit Custodele Coroanei Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai și a Reginei Ana. Iar a doua zi după deces, în 6 decembrie, aceasta a făcut o proclamație către țară, în care a declarat că își închină „viața și munca națiunii noastre și românilor de pe tot Pământul”.

Le-a mulțumit ofițerilor și militarilor Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul

Cea mai recentă apariție în public a Margaretei s-a produs, în 15 ianuarie, când a vizitat Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul din Capitală, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu. Custodele Coroanei a dorit să le mulțumească, în numele său și al Familiei Regale, tuturor ofițerilor și militarilor brigăzii care au contribuit la impecabila desfășurare a funeraliilor naționale ale Regelui Mihai I al României.

simeon stalpnicul png
Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați la intrarea în clădirea principală a brigăzii de comandantul marii unități, colonelul Bogdan CernatFoto: familiaregala.ro

A fost pentru prima oară când Custodele Coroanei vizitează Brigada 30 Gardă. Predecesorii Majestății Sale, începând de la fondatorul dinastiei naționale, Regele Carol I, au avut în toate timpurile și în toate împrejurările istorice legături strânse cu această mare unitate militară, care a evoluat de-a lungul timpurilor moderne până la forma și structura de astăzi.

simeon stalpnicul png
Majestatea Sa a fost salutată la intrare de o gardă militară constituită în onoarea vizitei sale și apoi a vizitat comandamentulFoto: familiaregala.ro

Brigada are o istorie de aproape 160 de ani și a colaborat, în ultimii ani, în foarte multe ocazii cu Casa Majestății Sale, în evenimente oficiale și publice cu caracter național și internațional.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
prodan (2) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
cub oana zavoranu png
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
image png
Lucrările pe Valea Oltului la structura DN7 în Sibiu Foto DRDP Brașov jpg
image
image
image
image
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif