Trucuri practice să reduci facturile lunare

Ultima actualizare:

Chibzuieşte energia electrică

Preţurile la lumină cresc în mod constant şi-ţi reduc simţitor bugetul – iată câteva reguli de bază care te ajută să faci economii:

Conform specialiştilor, un sfert din consumul de curent din gospodării este dat de funcţionarea frigiderului/congelatorului. Prin urmare, investeşte într-un „răcitor“ cu clasă energetică A++ sau A+++, ale cărui costuri iniţial mai ridicate vor fi amortizate prin faptul că aparatul consumă mai puţin şi are performanţe mai ridicate.

Nu ai bani de un frigider nou? Foloseşte-l atunci pe cel vechi în mod corect. Amplasează-l departe de orice sursă de încălzire – aragaz, fereastră –, şi lasă în spatele aparatului un spaţiu de cel puţin 10 cm pentru a asigura fluxul de aer ce previne supraîncălzirea. Schimbătorul de căldură din spate trebuie să fie mereu curat – unul murdar putând pierde până la o treime din energia electrică consumată.  Înlocuieşte garnitura de etanşare a uşii, atunci când începe să se uzeze, şi ţine aparatul plin. Când n-ai multă mâncare înăuntru, completează cu recipiente în care ai pus apă. Setează termostatul la o temperatură de 5-7 0C în frigider  şi  la minus 18 0C pentru congelator.

Ponderea maşinii de spălat în totalul energiei consumate este de 10%. O cifră serioasă, nu? Prin urmare, alege, ca şi la frigider, una cu clasă energetică A++. Optează pentru programe cu apă cât mai rece, foloseşte la nivel optim capacitatea de încărcare a cuvei şi nu supraîncărca uscătorul.

Mai multe soluții salvatoare găsești pe clickpentrufemei.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net