Tsar B o înlocuieşte pe Little Simz pe scena Red Bull Music, la Summer Well 2018

Ultima actualizare:

    Tsar B urcă pe scena Red Bull Music de la Summer Well
Tsar B urcă pe scena Red Bull Music de la Summer Well

Tsar B (Belgia) și al său electro-pop magic se alătură săptămâna viitoare artiștilor de pe scena Red Bull Music la Summer Well. Little Simz (UK), inițial confirmată pentru sâmbătă, 11 august, nu mai poate ajunge în România din motive neprevăzute de ordin personal. Lady Leshurr și Tsar B vor intra pe scena Red Bull Music sâmbătă, pe 11 august, iar Subcarpați, Cred Că Sunt Extraterestru, Frații Grime, Fantome, Basska, Argatu’ și Moș Martin, Celula de Criză și Hanu’ cu Bragă vor face show cu #TotSatu’ duminică, pe 12 august.

Tsar B (Justine Bourgeus) vine din Belgia. Sound-ul ei e influențat de muzica barocă, R&B-ul anilor ‘90 și artiști precum Björk, Grimes sau Rihanna. Cu peste 15 milioane de difuzări pe serviciile de streaming, mulțumită sprijinului timpuriu al unor formatori de opinie precum Billboard, NME, BBC Radio 1 și al comunității de dans din întreaga lume care i-a îmbrățișat piesele („Escalate” a apărut în cadrul popularei emisiuni So You Think You Can Dance și e coloana sonoră pentru nu mai puțin de 1000 coregrafii pe internet), Tsar B își așteaptă încoronarea drept următoarea dominatrix a curentului alt-pop.

Cu studii de vioară clasică la bază, Tsar B și-a încercat norocul alături de mai multe trupe locale înainte de a decide să-și producă propria viziune muzicală sinestezică. Primele producții au văzut lumina zilei în studioul improvizat în dormitorul ei. De la un R&B progresiv, întunecat, la un electro-pop eclectic, Tsar B vede muzica în culori și pictează cu ele. EP-ul său de debut, care-i poartă numele, reunește patru astfel de exemple de abordare a pop-ului, pornind de la Escalate, o fuziune delicioasă de beat-uri în forță, percuție dramatică și arome orientale, ce evocă o nuanță de albastru-închis, până la Swim, o piesă într-o nuanță otrăvitoare de galben, un fel de FKA twigs pe supradoză de zahăr.

Atenția generată de EP-ul de debut îi deschide poarta către scenele de festival, de la Big Next Festival și Pukkelpop din Belgia natală până la Great Escape în Marea Britanie. În ciuda buzz-ului pozitiv, muzica ei rămâne încă sub radar la nivel internațional, până la momentul când social media o transformă în fenomen viral. Cu puțin ajutor din partea celebrului coregraf și dansator Alexander Chung (unul din motoarele Millennium Dance Complex, urmărit de milioane de fani pe rețelele de socializare) care coregrafiază un clip cu Jade Chynowyth pe "Escalate" și adună peste 20 de milioane de vizualizări. Și restul e poveste.

2018 a însemnat pentru Tsar B lansarea single-ului „Rattlesnake” și a mult mai experimentalului "Golddigger", ce prefigurează un viitor album la fel de bun ca materialul de debut.

simeon stalpnicul png

Red Bull Music sărbătorește anul acesta 20 de ani de inițiativă în muzică. Programul promovează diversitatea culturilor și a genurilor muzicale, precum și mințile transformative care le pun în mișcare. Festivalurile, workshop-uri educative, colaborările dintre artiști și miile de alte inițiative reunite sub umbrela Red Bull Music sprijină comunități artistice locale din întreaga lume.

Abonamentele la Summer Well pot fi cumpărate din reţeaua Eventim, la preţul de 315 lei. Puteţi accesa aici pagina oficială de Facebook a festivalului

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net