Tulpina Delta ne strică vacanța peste hotare. Ce măsuri au impus pentru turiști mai multe țări din Europa

image
Călătoria este mai simplă pentru cei care sunt vaccinați și au certificatul verde covidFoto: Shutterstock

Dacă în România, deocamdată, este liniște și pace vizavi de pandemie, ne relaxăm și ne bucurăm de viață, alte țări din Europa iau măsuri dure din cauza răspândirii alarmante a tulpinii Delta. Astfel, dacă v-ați planificat o vacanță peste hotare trebuie să fiți cu mare băgare de seamă căci restricțiile de acolo s-ar putea să vă strice sejurul.

Cea mai dură măsură din UE a luat-o Malta, care a anunțat că, începând cu noaptea de marți spre miercuri își închide granițele pentru persoanele nevaccinate. Mulți români au fost pe punctul să-și anuleze vacanțele, unii probabil au și făcut-o. Măsura a stârnit ample controverse, astfel că marți, la presiunea Comisiei Europene, guvernul maltez a renunțat la decizie. Totuși, „persoanele care ajung în Malta fără a avea certificat de vaccinare vor fi obligate să treacă printr-o perioadă de carantină”. Deocamdată nu se știe pentru câte zile, însă trebuie făcută în hoteluri special amenajate și pe cheltuiala proprie. Într-un cuvânt, tot nu vei avea parte de vacanță dacă nu ești vaccinat.

Vaccinații au mai multe libertăți

Alte state impun restricții punctuale ce vizează programul restaurantelor, barurilor, purtarea măștii de protecție sau circulația pe timp de noapte. Grecia, destinația de vacanță preferată a românilor, a anunțat că, de vineri și până la finalul lui august, în spațiile închise din baruri, restaurante, cluburi și cinematografe nu vor mai avea acces decât cei vaccinați sau cei care prezintă un test negativ COVID. De asemenea, clienții care se află în interiorul localurilor trebuie să rămână așezați, autoritățile încercând în felul acesta să stopeze dansurile și aglomerația.

Accesul în locurile publice doar pentru cei vaccinați sau testați este deja în vigoare în Danemarca, Luxemburg, Austria și Germania, precizează PRO TV. Franța va introduce această măsură din august, inclusiv pentru cei care vor să intre în mall-uri sau să circule cu trenul. În Olanda, restaurantele, barurile, cafenelele se închid mai devreme, iar cluburile și discotecile au lacătul pe ușă. În Spania, masca de protecție se poartă cu strictețe în spațiile închise, inclusiv în hoteluri și restaurante. Prin urmare, înainte de a pleca la drum, e bine să vă interesați ce restricții se impun la destinație și ce măsuri trebuie să vă luați.

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
anamaria prodan3 png
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
soție george simion jpeg