Udrea, prima femeie la şefia unui partid?

Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Surpriză! Pentru prima dată în istoria României, o femeie vrea să fie şef de partid. Deputatul Elena Udrea a anunţat, ieri, că va candida împotriva actualului lider Vasile Blaga la Convenţia Naţională a PDL din 23 martie. „Poate e momentul ca într-o competiţie reală în România să intre o femeie şi să câştige”, a afirmat Elena Udrea.

Elena Udrea ştie ce vrea. A plecat dintr-un sătuc de lângă Buzău, dintr-o familie de oameni simpli, dar gospodari. La numai 31 de ani ajunge consilier general la Primăria Capitalei, la 32 de ani devine şefa Cancelariei preşedintelui Băsescu, la 35 de ani e ministru, iar la 39 de ani, deputat. Acum vrea mai mult: şefia unui partid! Ieri, Elena Udrea a anunţat oficial că se înscrie în lupta pentru conducerea Partidul Democrat Liberal.

Până la anunţul Elenei Udrea, singurul care îşi oficializase intenţia de a candida pentru postul de preşedinte era actualul lider al partidului, Vasile Blaga. Dacă Blaga e supranumit "Buldogul", blonda Elena ar putea fi numită "Evita Perón a României".

Întrebată dacă este pregătită societatea românească pentru ideea ca o femeie să conducă un partid politic, Elena Udrea a exemplificat cu cazul lui Victor Ponta: "Am văzut că PSD a fost pregătit să aducă în fruntea lui un tânăr, pe dl Victor Ponta, o opţiune fără multe şanse pentru analişti, dar care s-a dovedit de succes".

Imediat după anunţul Elenei Udrea, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a afirmat: "Elena Udrea arată încă o dată că este o femeie curajoasă şi un politician ambiţios. Nu ştiu dacă PDL este pregătit pentru o femeie preşedinte, dar campania electorală internă şi Congresul vor răspunde la această întrebare".

Vasile Blaga, 57 de ani, e preşedinte al PDL din iunie 2012. A fost ministru de interne în mai multe guverne (2004-2007 şi 2009-2010) şi ministrul dezvoltării regionale (2008-2009). În prezent e senator.

Elena Udrea
Elena Udrea

Eva Duarte s-a născut într-o familie săracă din Argentina. La 15 ani a plecat de acasă şi a devenit cântăreaţă de cabaret. Viaţa ei s-a schimbat când l-a cunoscut pe Juan Perón. Acesta lupta ca să îmbunătăţească soarta ţăranilor şi a muncitorilor. Elita aflată la putere a încercat să împiedice acest lucru, iar în anul 1945 Juan Perón a fost arestat.

Atunci, Eva Duarte a mobilizat grupurile de muncitori şi de soldaţi loiali lui Perón, acesta fiind eliberat. În 1946, a câştigat alegerile pezidenţiale şi s-a căsătorit cu Eva Duarte, numită Evita, în aplauzele mulţimii. În anii care au urmat, Evita a fost foarte activă politic: în sala sa de audienţe primea cetăţenii şi se ocupa de problemele lor. La 32 de ani Evita Perón a făcut cancer uterin. A murit un an mai târziu, la 26 iulie 1952.

2006: A pozat într-o ţinută total nepotrivită pentru un politician

Elena Udrea
Elena Udrea

În 7 ani de politică şi-a păstrat silueta de invidiat şi culoarea părului, rămânând în mintea multora drept „blonda de la Turism", însă, şi-a schimbat complet garderoba. În 2006, când a început să iasă în prim-planul vieţii politice, fustele scurte, rochiţele cu spatele gol, bluzele mulate şi decoltate, cizmele cu tocuri cui şi înalte până deasupra genunchilor au stârnit nenumărate critici.

2009: O ţinută albă, potrivită pentru o vizită pe litoral

Cine  a fost Evita  Perón
Cine a fost Evita Perón

2012: Poartă o ţinută sobră la lansarea candidaturii pentru Parlament


    Elena Udrea
Elena Udrea

În ultimii ani însă, a dat ţinutele sexi pe taioare şi rochii elegante. Din 2009, lucrurile se schimbă, iar designer-ul Maria Simion a remarcat pentru Click! schimbarea potrivită: "Doamna Udrea trece la fuste cu o lungime perfectă, costume office bine alese, croială decentă a rochiilor".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net