Uite ce investiții în infrastructură pregătește Primăria Capitalei în 2019

Ultima actualizare:

    Podul de la Timpuri Noi nu mai prezintă condiții de siguranță în exploatareFoto: Sever Gheorghe
Podul de la Timpuri Noi nu mai prezintă condiții de siguranță în exploatareFoto: Sever Gheorghe

Primăria Capitalei a stabilit lista primelor investiții în infrastructură din 2019. Instituția condusă de Gabriela Firea vrea să consolideze și să reabiliteze Podul Ciurel, Podul Eroilor, Podul Opera, Podul Timpuri Noi și Pasajul Fundeni și să construiască un pasaj peste intersecția de la Doamna Ghica

Primăria Capitalei administrează 13 pasaje și 24 de poduri. Dintre acestea, potrivit unui recent studiu efectuat de specialiștii Municipalității, patru poduri și un pasaj sunt un pericol pentru circulație. Este vorba podurile Ciurel, Eroilor, Opera și Timpuri Noi și de pasajul Fundeni. Valoarea investiției pentru aceste obiective se ridică la circa 30 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici ce vor fi supuși la vot în ședința Consiliului General de joi, 31 ianuarie 2019.

- reabilitarea/consolidarea Pod Timpuri Noi - circa 5 milioane lei, termen finalizare 12 luni;-

-pentru reabilitarea/consolidarea Pod Ciurel - 3,9 milioane lei, termen finalizare 12 luni;- reabilitarea/consolidarea Pod Eroilor - 5,3 milioane lei, termen finalizare 12 luni;- reabilitarea/consolidarea Pod Opera - 13,6 milioane lei, termen finalizare 12 luni;- reabilitarea/consolidarea Pasaj Fundeni - 2,6 milioane lei, termen finalizare 11 luni.

Pasajul Doamna Ghica

O altă investiție care va fi supusă aprobării”Parlamentului”Capitalei este construcția Pasajului suprateran peste intersecția de la Doamna Ghica, în sectorul 2 al Capitalei. La ora actuală, intersecția este considerată în top trei zone cu probleme pentru traficul bucureștean. Potrivit proiectului, pasajul va fi ridicat peste Șoseaua Colentina, va avea o lungime de 214, metri și câte două benzi de circulație pe fiecare sens. Din 2006 autoritățile se chinuie să pună în aplicare proiectul dar nu au fost bani. Construcția va fi finalizată în doi ani și va deveni al treilea pasaj suprateran ca mărime din București, după cel de la Basarab și de la Podul Grant. Rondul din mijlocul intersecției va fi desființat si se va fi amenajat un nou sens giratoriu.Investiția se va ridica în total la aproape 134 de milioane de lei.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net