Uite ce ne așteaptă de la 1 octombrie!

Luna octombrie vine cu noutăți, nu toate plăcute. Medicii vor primi mai mulţi bani pentru gărzi, iar proprietarii de case şi de maşini care nu şi-au achitat dările către stat vor fi penalizaţi.

Ați plătit taxele la stat? Dacă nu, de la 1 octombrie, proprietarii de case şi de maşini vor fi penalizaţi. Primăriile vor calcula majorări de întârziere de 1% pe lună din suma datorată. Autorităţile locale acordă şi reduceri de taxe, 10%, însă numai proprietarilor care au achitat integral până la 30 iunie.

Noul sistem de plată a gărzilor pentru medici intră în vigoare de la 1 octombrie. Un rezident de anul III va câştiga cel puţin 257 de lei pentru o gardă în timpul săptămânii şi 411 până la 547 de lei pentru o gardă în weekend. Un medic primar, cu peste 20 de ani vechime, o gardă la sfârşit de săptămână va ajunge la 1.200 de lei. Potrivit Ministerului Sănătăţii, banii vor proveni din bugetele spitalelor. În felul acesta, cadrele medicale vor avea un venit suplimentar consistent, nu ca până acum când gărzile nu erau nici plătite și nici nu erau incluse în vechimea în muncă.

840 de salariați ai Complexului Energetic Hunedoara vor fi disponibilizaţi de pe 1 octombrie. Aceştia vor primi plăți compensatorii de circa 3,31 milioane de lei (în total) din bugetul asigurărilor sociale pentru acest an. Compania are datorii de 1,5 miliarde de lei, iar de la începutul acestui an se află în insolvenţă.

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
Schengen FOTO Shutterstock
horoscop jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
loredana groza si sotul 7 webp
Sonia Argint Ionescu: „Am citit un articol foarte interesant, scris de istoricul și autorul „Sapiens” și „Homo Deus”, Yuval Noah Harari, despre cum ar putea arăta viitorul  Și nu mi place posibilul scenariu” jpeg
image
image
image
image
image
image
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg