Uite cea mai mare pască din ţară! Are 80 kg şi a fost făcută din 120 kg de făină şi 200 de ouă
Împreună cu 10 ajutoare, au plămidit coca, au lăsat-o la dopit, apoi au început să o împletească. Pentru că au avut la dispoziţie un cuptor mic, au fost nevoiţi să împartă coca în 40 de tăvi, pe care apoi le-au unit.
„Am mai făcut plăcinta de dovleac de 8 metri şi mucenicul de 4 metri. Nu dorinţa de la intra în Cartea Recodurilor ne-a îndemnat să facem aceste preparate. Am vrut să transmitem tradiţiile lăsate de bunicii noştri”, ne-a explicat Elena Timofte, în timp ce ungea cu ou tăvile cu pască.
La final, au ieşit circa 80 kg de pască bucovineană, înşirată pe 15 metri. Au fost tăiate 500 de porţii, care se vând cu 5 lei/200 grame, spre bucuria bucureştenilor care au salivat a fost gata până savoroasa pască.
Click! spunePentru imensa pască, de circa 80 kg, au fost necesare:
120 kg făină, 10 kg zahăr, 200 ouă, 10 kg smântână, 3 kg drojdie, 30 litri lapte, 20 kg brânză proaspătă, 3 kg stafide, 800 grame lămâi, 1 litru esenţă de rom.