Uite cum îţi iei maşină nouă!


    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Să faci acum un împrumut clasic pentru a cumpăra o maşină nouă, nu este deloc rentabil. Asta pentru că ai la dispoziţie două variante extrem de atrăgătoare din punct de vedere financiar: programul Rabla, care va continua şi în 2015 şi programul „Prima Maşină”, care debutează la 1 noiembrie, anul acesta.

Practic, cei care nu au avut până acum o maşină îşi pot cumpăra una prin programul „Prima Maşină”, care va demara de la 1 noiembrie, iar cei care au deja un autoturism vechi, pot apela la „programul Rabla”, care va continua şi anul viitor. 

Ce este programul "Prima Maşină"

Programul „Prima Maşină” este dedicat, în principal, tinerilor cu vârste cuprinse între 18-35 de ani, care vor avea prioritate, dar şi altor categorii de vârstă, şi prezintă trei mari avantaje faţă de creditul clasic pe care-l putem contracta pentru achiziţionarea unui autovehicul. 

- Avansul va fi de 5%, mult mai mic faţă de nivelurile practicate pe piaţă; 

- Dobânda este stabilită la nivelul maxim egal cu ROBOR la trei luni+3%, mai mică decât pe piaţă; 

- Perioada de creditare este de 7 ani, mai mare cu 2 ani faţă de ofertele clasice; 

- Statul garantează maximum 50% din valoarea împrumutului; 

- Nu există nici un risc valutar, având în vedere că este vorba despre un împrumut în lei.

Plafonul de garanţii va fi stabilit de Ministerul de Finanţe împreună cu Fondul de Garantare, iar până în prezent patru bănci şi-au anunţat intenţia de participare în cadrul proiectului.

Ce rată lunară vei plăti?

Jurnaliştii economica.net au calculat rata pe care ar putea să o plătească un tânăr care achiziţionează prin “Prima Maşină” un autoturism în valoare de 10.000 euro. Concret, o persoană care cumpără o maşină de 10.000 de euro, va trebui să dispună de un avans de 500 de euro precum şi de suma aferentă asigurării CASCO pentru primul an, în jur de 600 de euro. Potrivit calculelor economica.net, tânărul va plăti, pentru cei 9500 de euro contractaţi prin credit pe 7 ani, o rată lunară de aproximativ 105 euro. Prin comparaţie, în prezent, cea mai bună ofertă de pe piaţă la un credit auto clasic presupune plata unui avans de 20% (2.000 euro) precum şi o rată lunară de 202 euro, aferentă sumei de 8.000 de euro ce va fi împrumutată de la bancă. Mai mult, perioada maximă este de 5 ani, în cazul acestei oferte, care vine de la Porsche Bank. Ceva mai mică este rata în cazul unei finanţări în leasing, care are dezavantajul că proprietatea asupra automobilului aparţine firmei finanţatoare. În cazul unui leasing pe cinci ani, cu avans 25% (2.500 euro), clientul va plăti 152 de euro la EFG Leasing. 

"Rabla", şi în anul 2015

Programul “Rabla” va continua şi în 2015, a declarat, recent, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi.  “Nu o să avem probleme de închidere a programului. Va fi unul dintre puţinii ani în care se vor epuiza toate tichetele alocate. Pentru 2015, sunt convins că vor fi modificări în programul “Rabla”, dar este prematur să vorbim despre acestea. Suntem permanent interesaţi ca maşinile vechi, care înseamnă probleme de poluare, să fie scoase din uz. De aceea, vrem să gândim un proiect care să aibă anumite modificări”.

S-a dat şi ultimul tichet în programul "Rabla"


    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Programul „Rabla“, prin care se doreşte reînnoirea parcului auto, s-a terminat mai devreme în acest an, fiind considerat de către Ministerul Mediului un success, potrivit Adevărul. Anul acesta, ministerul a alocat 119 milioane de lei acestui program. A zecea ediţie “Rabla” s-a terminat luni, 13 octombrie, când a fost epuizat şi ultimul tichet. Nu mai puţin de 17.000 de români au profitat de acest program al Ministerului Mediului pentru a-şi înlocui maşinile vechi, poluante, cu altele noi, cu emisii reduse. Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, a alocat suma de 119 milioane de lei pentru persoanele fizice care au dorit să-şi caseze avutovehiculul vechi şi să-l schimbe cu unul nou. Prima de casare acordată fiecărui beneficiar al Programului a fost de 6.500 lei.

ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
dog 1168663 1920 jpg
1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
FotoJet jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
imelda staunton netflix jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg