Uite cum prepari acasă cei mai zemoși mititei
Nu este român, sărac sau bogat, care să nu vrea să mănânce mici de 1 Mai. Rafturile sunt pline cu mici gata preparați, dar puteți să-i faceți și acasă și să iasă chiar mai gustoși ca cei din magazin.
Sigur, este o chestiune de gust. Mititeii se pot face din carne de porc în amestec cu vită sau berbecuț, sau cu toate trei. Și condimentele pot fi diferite: mai mult sau mai puțin usturoi, bicarbonat de sodiu, cimbru.
Important este să curățați bine carnea, compoziția să aibă o treime grăsime, să amestecați bine compooziția și să țineți la maturat pasta de mici, înainte de a-I forma.
Iată cum poți să prepari acasă
INGREDIENTE: 500 g carne de porc, 1 kg carne de vită tocată, 1/2 lingură bicarbonat de sodiu, 300 ml apă, un cub concentrat supă de vită/supă concentrată de vită, boia de ardei dulce, 2-3 căței usturoi, 1/2 linguriță pudră de usturoi 2 lingurițe, sare, piper, cimbru.
MOD DE PREPARARE: Se curăță carnea și se toacă în mașină. Carnea de vită trebuie să fie macră, iar pe cea de porc mai grasă. În final, ar trebui să fie 1/3 grăsime, la 2/3 carne macră. Tot prin mașină de tocat se trec și cățeii de usturoi, apoi adaugă și restul ingredientelor: bicarbonatul de sodiu, boia, pudra de usturoi, sare, piper și cimbru.
Se frământă ingredientele pentru 25-30 minute la robot sau pentru 40-45 minute de mână, până când carnea se transformă într-o pastă omogenă. În timp ce se frământă, se adaugă apă în care s-a dizolvat un cub de concentrat de vită (sau supă concentrată de vită). Pasta omogenă se acoperă cu capac sau folie și se pune la frigider pentru minim 4 ore. Se formează apoi micii, 8-10 cm lungime, 3-4 cm grosime. Apoi, se frig pe grătarul pentru 5-6 minute, la jar potrivit de încins.
Sursa: retetepractice.ro